Ystävänpäivästä karkauspäivään

(pääkirjoitus kylälehdessä 2/2000)

Helmikuussa vietetään ystävänpäivää, jolloin ystävälle voi lähettää sydämellä varustetun postikortin, ystävänpäivätervehdyksen tekstiviestinä, sähköpostissa tai kylässä poikkeamalla. Mielestäni tämä suhteellisen uusi merkkipäivä suomalaisessa alma-nakassa on ihan hyvä merkkipäivä. Se ei erottele ihmisiä sukupuolen, uskontokunnan, rodun tms. suhteen vaan kohtelee kaikkia kansalaisia sangen tasapuolisesti. Itse olen saanut muutama päivä sitten käyttöön sähköpostiosoitteen ja sen vuoksi olen ajatellut muistaa muutamaa ystävääni sen välityksellä tässä uutuuden viehätyksen mukanaan tuomassa harjoitteluvimmassa. Muistakaa te muutkin ystäväänne omalla tavallanne!

Tositarkoituksella

Helmikuu pitää sisällään myös naimattomien naisten kosimismahdollisuuden. Neljän vuoden välein helmikuun viimeinen päivä on karkauspäivä. Vanhan perinteen mukaan naimaton nainen voi esittää tuolloin kosintansa, ja mikäli hän saa rukkaset, tulee rukkasten antajan hyvittää tilanne hamekankaalla. Joten kaikki sinkkutytöt, nyt sopivia poikamiehiä katsastelemaan. Putkilahdestakin niitä löytyy puolentusinaa taloa vailla emäntää poikamiesisännän hallinnasta.

Markkinointia maailmalle

Karkauspäivä on kylän kehittämisen kannalta yksi mahdollisuus lisätä väkeä kylälle, mutta nopein lienee asuntotontin tai tyhjillään olevan talon myyminen sopuhintaan ja kylän markkinointi mahdollisimman laajoille piireille kylän ulkopuolelle. Kylälehti pyrkii omalta osaltaan edesauttamaan asukaspohjan lisääntymistä tarjoamalla ilmaisen markkinafoorumin tonttien ja asuintalojen kauppaajille sekä lehden sivuilla että internetissä. Toivottavaa olisi, että markkinointiin osallistutaan tositarkoituksella aivan samoin kuin kosintoihinkin.

Kylän kehityssuunnat

Kyläseuran kokouksessa käytiin keskustelua kylän kehitysvisioiden päivittämisestä ja uusien näkymien kartoittamisesta. Helmi-maaliskuun aikana asiaan paneudutaan kyselemällä teiltä, hyvät kyläläiset, mitä mieltä olette kylän tulevaisuudesta ja miten sitä pitäisi viedä eteenpäin. Olkaa valmiina uhraamaan muutama minuutti aikaa kysyjälle, kun sellainen kohdalle sattuu. Asiaan paneudutaan syvemmin maaliskuun lopulla, josta myös lehti tulee informoimaan lukijoita seuraavan numeron yhteydessä. Pohtikaa, mikä oli kylälle tärkeintä ja mistä pidämme jatkossakin kiinni.

PUTKILAHDESSA 1.2.2000
ANNE-MARIA PERTTULA

Etusivulle...

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
2/2000 helmikuu

Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Järettömän työtähän tämä on, kesähän tämän kuitenkin tekisi sanoi Rantasen Oskari, talvella lunta kun lapioi.