Harmonikan juhlaa Seuralassa

Jyväs-Hanurit loihtivat jälleen kerran nautinnollisen kesäleirin päätöskonsertin nuorisoseuran talolle 14.7. Leiriläisiä tällä erää oli vajaa tusina, mutta sitäkin upeammin tuntui soitto konsertissa sujuvan. Leirin musiikillisena johtajana toimi tuttuun ja turvalliseen tapaa hanuritaiteilija Matti Ekman ja käytännön järjestelyistä sekä huollosta vastasi paikallinen hanuritaiteilija Mirja Könnö. Leirille oli tällä erää saatu mukaan vasta-alkajiakin, joilla ikää ei vielä ollut edes kymmentä vuotta. Lotan ja Even tulkinnat konsertissa todistivat sen, ettei vasta-alkajankaan tarvitse lainkaan hävetä soittokokemuksen vähäisyyttä selviytyäkseen mallikkaasti omasta osuudestaan.

Konsertissa kuultiin tuttuja melodioita "Kesäillan valssista" "Ihaniin päiviin", kukkia oli tarjolla monessa sävelessä ja jalkaa pääsi "lirputtamaan" ripeämpään tahtiin "Näiden päivien" sekä muutaman polkan soidessa. Tarja Hämäläinen suoritti konsertin kuluessa "diplomityönsä" Tukholman polkan tulkinnallaan. Hämäläinen osoitti soitollaan peräksiantamattoman harjoittelun tulokset ja syvän rakkauden hanurimusiikkiin. Hän on aiemmin opiskellut mm. Esko Könösen oppilaana. Konsertin ehdottomasti valovoimaisimman ja sydäntä sykähdyttävimmän tulkinnan kappaleesta " Tuulen tanssi" esitti maestro Matti Ekman. Muutoin melko vähäeleinen ja vaatimattomasti esiintynyt taiteilija syttyi itsekin tämän kappaleen aikana ja hänen musiikkitulkintaa oli todella ilo kuunnella. Konsertin päätteeksi kajahti ilmoille "Miller-tango", jonka sävelet korvissa soiden oli hyvä lähteä kotimatkalle. Kylän kannalta on toivottavaa Jyväs-Hanurien jatkavan tulevinakin kesinä leirin pitoa Putkilahdessa, sillä perinteinen harmonikkamusiikki kuuluu suomalaiseen maalaismaisemaan ja kesään.

A-MP

Etusivulle...

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
8/2000 elokuu

Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Älä koskaan ala työtäs ennenkuin olet sen täysin ymmärtänyt sanottiin minulle lapsena ollessani. Tämän henkilön nimeä en enää muista, joka näin neuvoi.