Putkilahdessa seikkailtiin

Korpilahden kunnan lasten ja nuorten leirit pidettiin tänä vuonna Putkilahdessa. Leirikeskuksena toimi vanha koulu pihapiirineen. 8 - 11 -vuotiaat leireilivät ensin, 24. - 28.7. ja nuoret, 12 - 15 -vuotiaat seikkailivat seuraavalla viikolla. Lasten leirillä seikkailtiin 28 lapsen ja 6 ohjaajan, nuorten leirillä 18 nuoren ja 7 ohjaajan voimin. Lisäksi muonituksesta vastasi oma kokki. Seuraavassa seikkailuleirin satoa nuorten leiriläisten silmin:

MAANANTAI - kirkkoveneellä kirkolta leirille Lähdimme aamulla satamasta n. klo 10 ja soudimme Kalliosaareen. Söimme. Jatkoimme matkaa johonkin saareen välipalalle ja suunnistimme Putkilahteen. Perillä me majoituimme ja söimme.

TIISTAI - leirikaste Tiistai-iltana nukahdimme tavalliseen tapaan n. klo 24.00, mutta kauan ei unista ehditty nauttia, sillä yhtäkkiä uniimme tulvahti meteliä ja rumpujen soittoa. Eikö sieltä sitten ilmestynyt ohjaajia herättämään leirikastetta varten. Olimme todella väsyneitä, mutta siirryimme päärakennukseen eli vanhaan kouluun. Kolmen ryhmissä lähdimme vähän ajan välein rämpimään metsään, jossa kohtasimme mm. Lumikin ja ilkeiksi muuttuneita kääpiöitä. Jouduimme taiteilemaan laatikoiden päällä, sammuttamaan palava kynttilä matkan päästä luonnontarpeita käyttäen ja kokoamaan haloista huvimaja, jonka aikana ikkunasta ruiskutettiin vettä päällemme. Lopuksi saimme kuumaa kaakaota ja vähän purtavaa.

KESKIVIIKKO - kiipeilyä ja lasinpuhallusta Aamupäivällä käveltiin Kettuvuoren tuntumaan keräämään mustikoita ja kiipeämään köyttä pitkin ylös jyrkännettä. Luontoelämyksen jälkeen oli koululla lasinpuhallusta eli muokkausta ja geelikynttilän tekoa. Lasista teki jokainen jonkun miehen avustuksella itselleen jonkinlaisen pallon ja eräänlaisen kukan.

TORSTAI - tanssia! Herättiin ninkun yleensäkki. Mentiin jumppaamaan. Päivällä tehtiin batiikkivärjäyksellä tehdyt pussit valmiiks ja tanssittiin afrotanssia. Illalla oli disco ja siellä valittiin leirin symppikset.

Leirit päättyivät perjantaina, jolloin pakattiin tavarat ja siivottiin paikat. Yhteistyö kyläläisten ja kylän tarjoamien palvelujen kanssa toimi mukavan jouhevasti ja leiripaikan mahdollisuudet saatiin hyödynnettyä hyvin - mm. vierailu villisikatilalle ja Kettuvuoren monipuolisuus. Yksityisrantojen käyttö sauna- ja uintipaikkoina ja Virran puodin läheisyys olivat myös erittäin tärkeitä linkkejä leirin onnistumisessa. Seikkailueirit onnistuivat todella hyvin ja tarjosivat elämyksiä ja mukavia muistoja niin leiriläisille kuin ohjaajille.

Jutun kokosivat nuortenleiriläiset ja leirien johtaja Elina Holopainen

Etusivulle...

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
9/2000 syyskuu

Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Silloin köyhän lapsen on töihin lähdettävä, konttaamasta kun käveleen nousee.