Auringonkukkia Keski-Suomesta

Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaiset ovat tykästyneet auringonkukkakampanjaan, joka alkoi valtakunnallisena kampanjana 1996. Jo viidennen kerran järjestettiin kampanja maakuntakohtaisesti.

Tänäkin vuonna 8.8. maa- ja kotitalousnaiset jakoivat yli 800 naiselle aurinkoisen tervehdyksen Jyväskylän kävelykadulla. Tänä vuonna kukkia olivat jakamassa Tarja Simola, Anu Tarvainen, Kaija Uusitalo, Marja Riikonen ja Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisten puheenjohtaja Annikki Mäkinen sekä maa- ja kotitalousnaisten piirikeskuksen toimihenkilöt. Vastaanottajien ihastuneet ja iloiset huudahdukset ja sydäntä lämmittävät kiitokset sekä monisanainen viestintä naisten välillä antoivat maa- ja kotitalousnaisille, kuten varmasti kaupungin naisillekin, runsaasti positiivista energiaa. Kaikki talkootyötunnit ja uurastus palkittiin.

Kampanjalla Keski-Suomen maaseudun naiset haluavat muistaa taajamissa asuvia naisia. Auringonkukan myötä naiset tuovat viestin, jossa he haluavat kertoa niistä asioista, jotka ovat tärkeitä kaikille naisille asuinpaikasta riippumatta. Viesti kuuluu seuraavasti: "Sinulle sisareni haluan toivottaa tämän maalla kasvaneen kukan myötä hyvää päivän jatkoa. Koti, perhe, kotimainen puhdas ruoka, kaunis ympäristö ja rikas kulttuurimme ovat tärkeitä asioita varmaan meille molemmille. Pidetään niistä yhdessä huolta."

Auringonkukan kasvattaja Tarja Simola on itsekin kuin auringonkukka. Kukat kasvatetaan perinteisessä, kauniissa maalaismaisemassa Simolan mansikkatilalla, Punaisen Tallin Pelto -tilalla. Maisema on kauniisti kumpuilevaa, peltoaukeata ja viljeltyä, järven tuntumassa Päijänteen niemekkeessä. Kukkien keruuseen maa- ja kotitalousnaiset ovat keränneet joka vuosi pienen talkoojoukon. Ensi vuonna naiset taas kohtaavat. Moni kaupungin nainen sanoikin, että ensi vuonna nähdään !

Tarjaa ja talkooväkeä sekä jakajia lämpimästi tervehtien ja kiittäen

AnnaMaija Nieminen
toiminnanjohtaja
Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus

Etusivulle...

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
9/2000 syyskuu

Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Silloin köyhän lapsen on töihin lähdettävä, konttaamasta kun käveleen nousee.