Peuhanniemelle tulossa uusia asukkaita

Putkilahden kylämaisemaan saapui vieraita kasvoja, kun Relanderin nelihenkinen perhe osti tontin Peuhanniemeltä ja alkoi kovalla kiireellä rakentaa omakotitaloa (kuva) uuteen rauhaisaan ympäristöön. Muutama päivä ennen jouluaattoa Pia ja Tapani sekä lapset Ida ja Pyry muuttivat pois Jyväskylän Ristikivestä väliaikaiseen asuinpaikkaansa Aholan tilan mökille Töppöspohjalle odottelemaan oman kodin valmistumista.
Heidän mielestään Putkilahti on ihanteellinen paikka varsinkin lapsille, eikä työmatkatkaan koidu ongelmaksi. Pia on toiminut viime syksyn alusta saakka luokanopettajana Martti Korpilahden koulussa kirkonkylällä. Tapani puolestaan on koulutukseltaan metsänhoitaja ja työskentelee tällä hetkellä Metsähallituksen tytäryhtiö Forelian tiimipäällikkönä Jyväskylän suunnalla. Perheen esikoinen Ida on ensimmäisellä luokalla koulussa ja pikkuveli Pyry täytti juuri kolme vuotta.
Relanderit käyvät ahkerasti katsomassa, kuinka heidän uusi talonsa valmistuu pienelle mäenharjanteelle. Tavoitteena olisi päästä asustamaan kirjaimellisesti oman katon alle ensi kesän aikana tai viimeistään siihen mennessä, kun koulu alkaa syksyllä. Ida pääseekin aloittamaan toisen lukuvuotensa äidin kanssa samassa luokassa.
Kylämme uudet asukkaat tulevat varmasti viihtymään täällä, sillä luonto on lähellä heidän sydäntään. Pia nauttii puutarhanhoidosta ja haluaakin itselleen oman kasvimaan. Tapanin kiinnostuksen kohteisiin kuuluu lintujen seurailu ja niiden rengastaminen. Putkilahdessa on hyvät mahdollisuudet näiden harrastusten toteuttamiseen. Pyrynkin mielestä parhaita satukirjoja on isän lintukirjat, ja oma pulkkamäkikin on hyvä olla olemassa.

Tanja Rantanen

Etusivulle...

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
1/2001 tammikuu


Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Silloin köyhän lapsen on töihin lähdettävä, konttaamasta kun käveleen nousee.