Kinkerit Tammikalliossa

Putkilahden kinkeriväki kokoontui 21.1. Tammikallioon Anu ja Risto Tarvaisen kotiin viettämään kinkeritilaisuutta reilun kahdenkymmenen henkilön voimalla. Kirkkoherra Timo Iskala ja kanttori Ilkka Paavolainen kävivät läpi kinkeriläksyt vuorovedolla ja kehuivat kovasti putkilahtisten osaamista. Kinkeriläksynä tällä kertaa olivat ilmestyskirjan viimeiset luvut, ensimmäinen käsky ja jumalanpalveluskaavaan tutustuminen sekä sen lauluihin. Jumalanpalveluskaavan muutos Korpilahden seurakunnassa ei ole seurakuntalaisille kovinkaan uusi asia, sillä sitä on jo pidemmän aikaa harjoitettu Korpilahdella. Nykyinen kaava mahdollistaa kirkkoväen entistä suuremman osallistumisen kirkonmenojen toteuttamiseen ja antaa siten vaihtelua jumalanpalveluksen kulkuun. Kanttori kovasti kehoittelikin kylää rakentamaan oman kirkkopyhän ja toteuttamaan sen mahdollisimman pitkälti itse. Asiaa jäätiin pohtimaan.
Kinkereillä käytiin läpi kuluneen vuoden toiminta seurakuntapiirin osalta niin tapahtumien kuin tilienkin osalta. Putkilahtelaiset saivat jälleen kiitosta aktiivisesta seurakuntaelämästään. "Jumalan sana elää vahvasti kyläläisten joukossa" totesi kirkkoherra kiitospuheessaan. Kylän vanhimmaksi valittiin yksimielisesti Reino Koskinen ja seurakuntapiirin toimihenkilöt jatkavat entisellä kokoonpanolla. Riikosen Aino toteuttaa yhteisvastuukeräyksen Putkilahdessa jälleen tuttuun tapaan välillä jalan ja osittain autokuljettajan avustamana.
Seuraavan vuoden kinkereitä varten läksyksi annettiin Matteuksen evankeliumi, jumalanpalveluskaavaan kuuluvien virsien opettelu ja toinen käsky.

A-MP

Etusivulle...

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
2 /2001 helmikuu

Kirkkoherra Timo Iskala tenttasi putkilahtelaisten osaamista. Kinkeriläksynä tällä kertaa olivat ilmestyskirjan viimeiset luvut , ensimmäinen käsky ja jumalanpalveluskaavaan tutustuminen sekä sen lauluihin

Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Suolakala, leipä ja kannu
hapanta kaljaa, sillä renki jo
seuraavaan ateriaan pärjää,
sanoi emäntä.