Tommi Mäkisen talviralli Putkilahdessa

Tommi Mäkisen nimellä koristeltu rallitapahtuma piristi Putkilahden talvilauantaita 10.3.2001. Tommi Mäkinen itse ei kylläkään ollut mukana täällä, vaan hän osallistui samaan aikaan Portugalin ralliin paljon lämpimämmässä ympäristössä.

Rallin järjesti Jyväskylän Urheiluautoilijat. Yksi erikoiskoe oli sijoitettu Putkilahteen ja muut Jyväskylän lähialueelle. Putkilahdessa lähtöpaikka oli Kouhinsalontiellä Kopisevan talon läheisyydessä (kuva yllä) ja reitti kiersi Koiviston kautta maaliin Töppöspohjantielle. Yleisöä tapahtumassa oli niukasti, koska huippunimiä ei ralliin osallistunut ja tapahtuman markkinointikin oli rajoitettua.

Ralliautoja oli mukana yhteensä 220 kappaletta, joten melkoinen liikenne kuitenkin syntyi jo pelkästään kilpailijoista. Ajokalusto oli muutamaa alkupään menopeliä lukuun ottamatta kertaluokkaa kesympää kuin MM-ralleissa olemme nähneet. Suosittuja kilpa-automerkkejä oli Ford Escort ja Lada. Pakoputki oli kaikkia merkkejä yhdistävä tekijä. Se oli suureksi mitoitettu ja menevä ääni paukkutehosteineen kaikista automerkeistä lähti.

Vähäinen ei ollut myöskään järjestysmiesten ja muiden toimitsijoiden joukko. Paikallisista järjestelyistä huolehti Putkilahden nuorisoseuran vapaaehtoinen talkoojoukkue, johon kuului noin 25 henkilöä. Mukana oli kylän vakituisia asukkaita ja vapaa-ajan asukkaita. Järjestys sekä puhvettipuoli tuli hoidettua mallikelpoisesti ja Nuorisoseuran johto haluaakin kiittää kaikkia mukana olleita.

Valto Koskinen

Etusivulle...

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
4 /2001 huhtikuu

Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Kyllä kesä aina talven kylmät maksaa sanoi Myllyn Marja.