Alkavan kesän terveiset

Käsillä on vuodenaika, johon keskittyy melkoinen määrä juhlan aihetta. Vappu aloittaa keväisen sesonkiajan. Äitienpäivät, kevätjuhlat, valmistujaisjuhlat, juhannusjuhlat, siis kevät on yhtä juhlaa. Vuodenaikaan nähden melko lämmin sää on saanut aikaan sen, että luontokin näyttää puhkeavan kukoistukseen yllättävän aikaisessa. Putkilahden sinivuokot ovat kukkineet miltei viikon verran ja lintujen kosiolaulanta on huumannut kuulijan moneen otteeseen.

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että vuodenajoista, kevät, on parasta lomanviettoaikaa. Harmi vain ettei tänä vuonna lomajaksotus omalta osaltani osu kohdalleen.

Putkilahti valmistautuu kesään siivoamalla kyläraittinsa ja kunnostamalla niin kylämaisemaa, rakennuksia kuin uimarantaakin. Palveluhakemisto on valmiina palvelukseen ja jaossa tämän lehden välissä. Hakemistoa saa irtokappaleina myös kaupalta sekä pankilta. Hakemisto on luettavissa kylän ilmoitustauluilla.

Putkilahden kesäkausi aloitetaan sitten jazz-juhlien merkeissä ja kyläkauppa juhlistaa uudisrakennustaan. Juhannuksena pidetään iltamia ja heinäkuulle keksitään muuta mukavaa. Hengellistä antia kesällä tarjoaa rantakalailta Salmensuussa ja ehtikkojuhlat. Monenlaista on jälleen luvassa. Putkilahden kylälehti julistaa kesän alkaneeksi ja toivottaa kaikille hyvää kesää. Tavataan kyläraitilla ja ideoidaan yhdessä lehteen juttuja.

Putkilahdessa vapunaattona 2001
Anne-Maria Perttula

Etusivulle...

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
5 /2001 toukokuu

Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Suutarit räätälit suuria varkaita
varastavat ihmisten nahkoja kankaita
voivoi muurari parkaa tiilenkös viet,
näin lauloi ennen vanha suutari töitä tehdessää Putkilahdessa.