Lähetystyön 85-vuotisjuhla toteutui

Viidentenä paastonajan sunnuntaina 01.04.01 kokoontui Putkilahden seurakuntapiiri Korpilahden kirkkoon lähetystyön 85-vuotisjuhlaan. Seurakuntapiirin "kanttorina" toimiva Seija Hokkanen toivotti kaikki kirkkovieraat tervetulleiksi juhlaan kädestä pitäen.

Alttaripalveluksen suoritti Tapio Vähäkangas ja kanttorina toimi Miika Torkki. Useat putkilahtelaiset palvelivat päivän tekstien lukemisessa ja kolehdin kannossa. Pitkäaikainen seurakuntapiirin vetäjä Kaisa Reina piti päiväsaarnan.

Harmaasävyinen kevätpäivä muuttui kirkossa valoksi ja toivoksi! Toivoksi paremmasta huomisesta, myös niille, jotka tänään ovat puutteessa sekä aineellisesti että hengellisesti. Yhteinen virrenveisuu nuoren kanttorin esilaulamana sävytti ehtoollisen viettoa, johon osallistuttiin runsaslukuisesti.

Jumalanpalveluksen jälkeen siirryttiin seurakuntakodille lounaalle. Ruoka oli todella maittava näyte kyläläisten yhteistyöstä! Ateriamaksut kartuttivat lähetyspiirin tiliä. Aterian jälkeen Kirsti Koskinen toivotti juhlijat tervetulleiksi juhlaan. Hän esitti myös tapahtumia ja otteita Putkilahden seurakuntapiirin toiminnasta lähetyksen hyväksi 85 vuoden aikana. Korpilahti-lehdessä on aiheesta ollut varsinainen historiikki jo aikaisemmin. Saimme nauttia useista lausunta- ja lauluesityksistä veisattujen virsien lomassa. Kaikki ohjelmanumerot tulivat putkilahtelaisilta.

Korpilahden nimikkolähetti Raija Partanen hyvästeli juhlapuheessaan läsnäolijat, koska hän on jäämässä eläkkeelle lähetystyöstään. Viimeiseltä työrupeamaltaan Keniasta hän kertoi mielenkiintoisia tietoja ja tapahtumia. Kaikessa työssä näkyi Jumalan johdatus. Oikea tieto on varmaan innostamassa seurakuntapiiriläisiä vast' edeskin toimimaan lähetyksen hyväksi. Juhla oli erinomainen yhteenveto siitä, miten kyläläiset palvelivat saman asian ympärillä erilaisilla taidoillaan.

Suurin kiitos kuuluu kuitenkin Taivaan Isälle, joka on antanut halun ja mahdollisuudet toimia lähimmäisten parhaaksi.

Mukaan kutsuttuna
Oili Forsman

Etusivulle...

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
5 /2001 toukokuu

Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Suutarit räätälit suuria varkaita
varastavat ihmisten nahkoja kankaita
voivoi muurari parkaa tiilenkös viet,
näin lauloi ennen vanha suutari töitä tehdessää Putkilahdessa.