Tonttumaan rakentaja 70 vuotta

Keskikesän kynnyksellä 17. kesäkuuta, monen alan taitaja ja arvostettu emäntä Maire Järvinen täyttää 70 vuotta. Maire tunnetaan toimeliaana ja vieraanvaraisena emäntänä. Nuoruudesta asti hänen harrastuksensa ovat olleet moninaiset. Nuorisoseuran toiminnassa Maire oli innokkaasti mukana ja etenkin monissa näytelmissä Maire hauskutti yleisöä muitten mukana.

Järjestötyöhön Maire on osallistunut Keskustan naisten ja Korpilahden Sotaveteraanien naisjaoston mukana. Viime vuosina eläkkeelle jäätyään Maire on ollut myös mukana Veteraanien kuorossa sekä posliininmaalauskerhon aktiivisena jäsenenä.

Maire onkin kiitollinen niille monille ystäville jotka ovat häntä kyytineet erilaisten harrastusten pariin. Läpi vuoden jatkuva uintiharrastus, niin kesällä kuin talvella on pitänyt hänet myös hyvässä vireessä.

Hiirolassa emännän monipuolista, vaativaa ja vastuullista ammattia tehdessään on Maire oppinut rytmittämään harrastuksensa ja työnsä eri vuodenaikojen mukaan. Tämä sekä Päijänteen läheisyys näkyvätkin hänen moninaisissa tekstiilitöissään, joita olemme voineet ihastella Hiirolassa käydessämme. Luontoon hänellä on ollutkin pikkutytöstä asti läheinen suhde ja on vieläkin. Myös laajalti kuuluisuutta saanut tonttumaa on syntynyt monena jouluna juuri luonnon omista antimista. Perheen merkityksen Maire on aina nostanut elämänsä keskipisteeksi. Edesmennyt rakas puoliso, lapset ja nyt erityisesti lastenlapset ovat tärkeässä asemassa.

Merkkipäiväänsä Maire viettää Hiirolassa.

Heikki Klasila

Etusivulle...

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
6 /2001 kesäkuu

Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Ei anneta vaikka kuinkas pyydät, sitten vasta kun pappi on yhteen liittää siunannut, sitten kyllä vaikka jo kirkon porstuassa sanoi tyttö Putkilahdesta.