Kehittävää syksyä

Syksyyn liitän aina haasteita. Kesän jälkeen mieli on valmis hakemaan jotain uutta. Kesä on täynnä arkista aherrusta tai sitten siitä haluaa nauttia juuri sellaisena kuin se on. Syysiltojen pimentyessä vapautuu aikaa niin harrastuksille kuin uuden oppimisellekin. Tämä syksy vei minut opintojen polulle ja voin suositella kaikille haasteellista opiskelumaailmaa.

Putkilahden harrastetoiminnat ovat käynnistyneet niin kansalaisopiston kuin seurakunnankin puolella. Kirkonkylän harrasteryhmät kutsuvat, samoin Tammijärvi. Nyt vain joukolla mukaan yhteisiin rientoihin, sillä samalla mahdollistuu naapurin ja kylämiehen tapaaminen sekä kuulumisten vaihto.

Turvallisuutta syksyyn
Syksyn pimeys ja liikkuminen pimeillä teillä saa minut jälleen kerran saarnaamaan heijastimien ja valolamppujen käytöstä. Olen itse niin paljon ilta-aikaan liikkeellä tien päällä, että minulle on kertynyt kokemusta pimeistä kulkijoista. Laittakaa hyvät ihmiset ne heijastimet heilumaan, myös siellä kaupungissa liikkuessanne. Äkkinäinen törmäily ajotien yli taajamissa ilman heijastinta on aiheuttanut sydämentykytystä tarpeettomasti tänäkin syksynä. Olen varma, että jokaisesta kodista löytyy vähintään yksi heijastin. Pieni vaiva, heijastaminen asettaminen takin/housuntaskuun, tekee monen autoilijan ikionnelliseksi ja on erittäin halpa henkivakuutus.

Lämmityskauden alkaminen ja kynttilät ovat varmoja syksyyn kuuluvia asioita myös. Turvallisuusnäkökulmasta tulee kuitenkin tarkistaa, milloin nuohooja on viimeksi käynyt, onko palovaroittimen patterit kunnossa ja tulipesien läheisyydet palavista materiaaleista vapaita, sammuttimet käyttökunnossa, ensiapuvälineistö asian- mukainen jne. Turvallisuus pitää sisällään paljon ennakointia ja jokainen voi mielessään käydä läpi vaaranpaikat kodissaan sekä lähiympäristössä. Ennakoiva asioiden tarkastelu lisää myös valmiutta toimia hädän hetkellä.

Merkittäviä vuosijuhlia
Koskisen Reino täytti 80-vuotta. Upea ikä upealla ihmisellä. Reino on monella tapaa vaikuttanut Putkilahden kehittymiseen ja putkilahtelaisiin. Kylälehdelle Reino on tarinoiden kirjoittaja vailla vertaa. Hänestä löytyy esimerkkiä henkilöstä, joka ei anna periksi, höystää huumorilla sen missä toinen lannistuu ja ottaa irti elämästä kaiken tarpeellisen. Onnittelut vielä kerran ja kiitokset tähänastisesta työstä!

Korpilahti-lehti täytti 30-vuotta. Paikallislehti on ollut alusta asti tukemassa kylälehden tekemistä ja aktiivisesti pyrkinyt toimimaan kaikkien kyläkuntien esilletuomisessa sekä markkinoinnissa. Toivon mukaan paikallislehti pystyy jatkossa tarjoamaan kylälehdille viitekehyksen kehittää kylien tiedottamista ja yhteistyö sillä rintamalla tiivistyy. Onnea lehdentekijöille ja lehdelle!

Innostavaa, kehittävää syksyä lukijoille

Putkilahdessa 5.10.2001
Anne-Maria Perttula

Etusivulle...

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
10 /2001 lokakuu

Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Kolmais päivä ja yhdeksäis leipä, sanoi Pukan Benjami, kolmas päivä kun illassa oli Heikkilään kun veropäiviä tekemään oli tullut. Kolmasti kun päiväs syötiin vanhaan aikaan ja leipä aina kerralla meni.