Alttaritauluna rantamaisema

Salmensuussa pidettiin perinteeksi muodostunut Rantailta 26.7.

Rantaillassa oli mukana noin 60 osallistujaa, joista monet ovat kesäasukkaita.

Vieraita kestitettiin paitsi kahvilla ja lauttakyydillä, myös isäntäväen laululla, kun Aili ja Viimo Salo lauloivat virsiä ja kansanlauluja. Myös vieraat saivat veisata ja toivoa laulettavia virsiä. Ilta oli vapaamuotoinen, ja kenellä vain oli jotakin sanottavaa muille, hän sai puheenvuoron.

Anja Autioniemi lausui runon siitä, miten ihmisen pitää olla pieni päästäkseen taivaan portista sisälle. Käytiin myös keskustelua naisen asemasta Irakissa.

Välillä oli ihan hyvä olla vain hiljaa. Salmensuun rantamaisema toimi mitä kauneimpana alttaritauluna - onhan se Suuren Taiteilijan huolella laatima.

Liika murhe pois
Paikalla oli pastori Markku Vihemäki. Puheessaan hän kertoi olevansa ilahtunut nähdessään ihmisten tulevan yhteen hiljentymään. - Näin vapaasti, vähän kuin seurojen malliin, on mukava kokoontua, hän huomautti.

Vihemäki varoitti vääränlaisesta murheesta. Liika murehtiminen tukahduttaa ihmisten kauneudentajun ja yhteyden toisiinsa. Hän muistutti, ettei murheiden poisjättäminen ole elämän kevyesti ottamista, päin vastoin.

Ennen arvontavoittojen julkistamista Vihemäki luki Lutherin iltavirren ja Herran siunauksen, ja laulettiin virsi Oi Herra luoksein jää.

Aili ja Viimo Salo lauloivat virsiä ja kansanlauluja.

Kuvat ja teksti
Saara Lehmuskoski

Etusivulle...

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
10 /2001 lokakuu

Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Se on tuo ihmiselämä ja vesillä liikkuminen samanlaista, milloin on tyyntä milloin myrskyä, myötäistä milloin vastaista, sanoi ennen Myllyn Marja.