Kaamosaika käsillä

Kesäaika on päättynyt ja kaamos käsissä. Meneillään oleva vuodenaika on niin pimeä, että ihan sydämestä ottaa. Väsymys painaa päälle oli sitten aamu tai ilta. Mutta eipä lannistuta kuitenkaan. Laitetaan kynttilöitä palamaan, valoja suuremmalle, hankitaan kirkasvalolamppuja jne. Jouluun kun päästään, niin kaamos on voiton puolella.

Aikaa mietiskelyyn
Kaamosaika on siitä mukava, että voi istahtaa kirjojen tai tietokoneen ääreen hakemaan uutta pilkettä elämään ja ideoita. Surffailu internetin kyläsivuilla antaa aina uutta mietittävää meidänkin kylän kehittämisen suhteen. Nyt tuntuu siltä, että olemme hieman tuupertuneet kaikenlaisen suojelun ja rajoitteiden alle unohtaen, että eteenpäin olisi kuitenkin sinniteltävä. Kyläseura pohtii omalta osaltaan linjauksia tulevaan ja uusia ponnahduksia maailmankartalle. Meillä olevat rajoitteet eivät saa olla este kehitykselle joskin ne ovat välillä melkoinen hidaste.

Kyläseuran yleinen kokous marraskuun lopulla toivon mukaan kokoaa runsaan joukon kylän väkeä mietiskelemään ja visioimaan Putkilahden tulevaisuutta.

Onneksi Olkoon Oittila!
Naapurikylämme Oittila on saanut ansaitun huomion: Keski-Suomen vuoden kylä 2001. Me tiedämme kaikki, että tuo huomionosoitus ei tule tyhjästä. Sen takana on lukematon määrä työtä, tuskaa ja hikeä. Olen vilpittömästi iloinen naapurimme saamasta huomiosta ja toivotan lämpimästi onnea!

Korpilahdella on kolme kylää, jotka ovat saaneet joko maakunnallista tai valtakunnallista huomiota osakseen tekemästään kyläkehitystyöstä. Kunnan tulee mielestäni käyttää kyliemme aktiivisuus positiivisessa mielessä hyödykseen työtämme tukien eikä sitä aliarvioiden. Kyläsuunnittelutyö on saatava kiireesti käyntiin kunnan organisaation sisälläkin. Olen esittänyt, että kunnan organisaation sisällä tulisi olla kyläasioista vastaava henkilö, joka pystyisi sukkuloimaan kylien ja kuntaorganisaation välillä toinen toistamme tukien ja kehittäen. Korpilahden ehdoton etu ovat elävät ja vireät kyläkeskukset.

Putkilahdessa 5.11.2001
Anne-Maria Perttula

Etusivulle...

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
11 /2001 marraskuu

Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Kas kun niin samaan raiteeseen osuivat ajamaan sanoi Rantasen Oskari, seppä Rainio ja suutar Jussi polkupyörällä pimeessä kun vastakkain ajoivat.