Hiljennymme jouluun

Vuosi on jälleen umpeutumassa ja on aika hiljentyä joulun viettoon. Putkilahden kylämaisema ei ole vielä kunnolla saanut lumipeitettä, mutta aina on jouluna lunta ollut ja uskon vakaasti, että näin on tänäkin vuonna. Kaiken kaikkiaan on ollut upea syksy muutamaa myrskypäivää lukuun ottamatta.

Näin joulun lähestyessä ajatukseni hakevat joulumieltä ja sitä joulun sanoman sisältöä. Kiivastahtinen syyskausi omalta osaltani saa minut odottamaan joulua lapsen lailla. Odotan joulurauhaa ja mahdollisuutta olla vaan, läheisten ja ystävien joukossa, ilman arjen rutiineja. Joulu on lapsen syntymän juhla, lahjojen antamisen aikaa. Monet meistä haluavat muistaa läheisiään eri tavoin, mutta meidän ei tule unohtaa omaa itseämme. Antakaamme itsellemme joulun lahja siinä muodossa, mitä itse eniten toivoisimme. Minun ei ole pakko olla antajan roolissa, minullakin on oikeus saada ja olla antamatta.. Muistakaamme laulun sanat:

Joulumaa on muutakin kuin pelkkää toiveunta
Joulumaa on ihmismielen rauhan valtakunta
Eikä sinne matka miehen kovin kauan kestä
Joulumaa kun jokaiselta löytyy sydämestä.

Samalla kun valmistaudumme joulun viettoon, valmistautuu Eurooppa yhteisen rahayksikön käyttöön, vuoden vaihtumiseen ja uudet haasteet ovat odottamassa joulun jälkeen. Rahayksikön vaihtuminen tuntuu vieläkin kovin vaikealta asialta, mutta uskon että melko nopeasti olemme näppäriä euron käyttäjiä. Euroasioissa meitä neuvovat ystävälliset pankki-ihmiset mielellään. Eurokolikoita voimme hankkia jo joulukuun puolivälissä R-kioskilta 23 mk:n edestä ja harjoitella vaikka joulupeleissä euron käyttöä. Automaatit tarjoavat vuoden vaihteen jälkeen ainoastaan 20 ja 50 euron seteleitä.

Kyläseurassa valmistellaan joulun jälkeen jäsenasioiden hoitoa kuntoon ensi vuodelle ja kylälehti kokoaa tilausmaksuja vuoden vaihteen jälkeen . Tammikuun lehdet toimitetaan tämän vuoden tilausmaksujen perusteella ja helmikuun alusta sitten vuoden 2002 maksulistojen perusteella. Kylälehti on hyvä tiedonvälityskanava kylän asioista muuallekin kuin vain kylän alueelle ja toisaalta lehdessä voi tuoda esiin hyviä ideoita ja hankkeita, joita taas kylällä voidaan kehitellä eteenpäin.

Lopuksi haluan toivottaa kaikille kylälehden lukijoille oikein rauhallista ja mieleen painuvaa joulua. Samalla kiitän kaikkia kyläläisiä, ystäviä ja vihamiehiä rikkaasta toimintavuodesta kylän asioiden parissa. Tehtävä sekä kylälehden päätoimittajana että kyläseuran puheenjohtajana ei ole aina kunnian glamourissa paistattelua eikä kaikkia voi toimillaan miellyttää. Kritiikki rakentaa, kehut innostavat ja läheisyys luo turvallisuutta. Kiitos tästä vuodesta!

Putkilahdessa 2.12.2001
Anne-Maria Perttula

Etusivulle...

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
12 /2001 joulukuu

Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Järettömän työtähän tämä on, kesähän tämän kuitenkin tekisi sanoi Rantasen Oskari, talvella lunta kun lapioi.