Aili Tikanderille juhlapäivänä 13.11.2001

Se ihminen on rikas, jolla on enempi ystäviä kuin vihamiehiä ja joka ei halua arvostella pahalla tavalla kanssakulkijoitaan! Se ihminen on onnellinen, joka osaa nauttia pienistä arkisista asioista, kuten auringon paisteesta, linnuista ulkona, jokapäiväisestä ruuasta, päivän lehdestä, vastaan tulevasta ystävästä. Nämä sanat tulevat mieleeni sinua ajatellessani.

Olet sopuisa ja toiset huomioon ottava ihminen. Luojalta olet saanut hyvän terveyden lisäksi myös valoisan mielenlaadun. Olet myös ahkera ihminen. Olet tehdyt pitkän päivätyön kodissasi Korospohjan Huvilassa yhdessä sodassa vammautuneen miehesi kanssa. Hänen poismenonsa jälkeen jatkoit sisukkaasti tilan töitä yksinäsi. Karjanhoidon ja muiden maataloustöiden lisäksi kasvattelit vielä mansikoita myyntiin asti. Ei ollut siihen aikaan helppoa maaseudun naisilla. Siinä sivussa kasvatitte neljä tytärtänne ahkeriksi ja vastuuntuntuisiksi ihmisiksi. Nyt olet heidän kauttaan saanut vävyistäsi kuin omia poikia. Aina puhut heistä kauniisti ja arvoa antaen.

Lastenlapset ovat sinulle hyvin rakkaita, usein he käyvätkin luonasi. Loma-ajat on mukava viettää Putkilahden mummoa lähellä. Olit innokas tekemään vapaaehtoistyötä invalidi- ja rintamaveteraani järjestössä vuosikymmenten ajan. Kukapa ei muistaisi talkootöitäsi Nelospirtillä.

Saarisen Olgalle olit hyvä tuki ja turva varsinkin viimeaikoina. Aina kävit hänen luonaan katsomassa, että kaikki on hyvin ja auttelit häntä monin eri tavoin. Tunnet varmaan suurta kaipausta ystäväsi poismenon johdosta.

Ei voi sanoa sinua epäonnen lapseksi, vaikka oletkin syntynyt kolmastoista päivä. Lieneekö ollut silloin perjantai? Elämäsi on ollut hyvää ja kaunista. Suurin surusi oli miehesi liian aikainen poismeno. Mukavahan olisi ollut yhdessä eläkepäiviä viettää. Toivotan sinulle Aili paljon kauniita päiviä lisää ja ennen kaikkea terveyttä, jotta voisit asua pitkään kauniissa kodissasi.

Lopuksi näin joulun aikaan Sinulle ja myös meille kaikille sopivat sanat: Enkeli kulkee vierelläsi. Voit kuulla sen siipien havinan elämäsi joka hetkellä! Voit tuntea enkelisi kosketuksen kun olet vaikeuksissa. Et ehkä koskaan näe sitä, mutta jos opit katsomaan oikein, voit nähdä hänet lähimmäisesi silmissä. Tärkeintä ei ole aina löytää omaa enkeliään, vaan olla enkeli jollekin toiselle! Tätä kautta tuleva hyvä koituu monelle siunaukseksi. Hyvää jatkoa toivotellen.

Kirsti Kaunisto

kuva

Etusivulle...

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
12 /2001 joulukuu

Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Ei toisen kokemuksesta oppia oteta, itse se on koettava ennenkuin uskoo varmasti, sanoi Posti-Jussi.