Perinteitä lapsille

Viime syksynä Muti Ikonen kertoi Putkilahti -lehdessä ja näillä netti-sivuilla sivukylien lasten kulttuuritoiminnan kehittämisestä. Tarkoituksena on saada jatkuvaa toimintaa niin Putkilahden, kuin muidenkin kylien lapsille. Tämä toiminta perustuisi lauluihin ja leikkeihin, liikuntaakaan unohtamatta. Perinteitä, jotka osittain ovat kenties hävinneet tämän päivän lasten leikeistä. Samalla luoden uutta perintöä tulevaisuuteen.

Aloitus on ollut hitaanlaista, mutta uskoisin kunnollisen pohjan takaavan että toiminta tulee olemaan sitäkin vankemmalla pohjalla. Toivoisimme nyt Teidän Putkilahtelaisten vanhempien, ja ilman muuta lastenkin mielipiteitä siitä, millaiset asiat olisivat mielestänne tärkeitä, mitä Teidän mielestänne tulisi huomioida tämänkaltaista toimintaa suunnitellessamme.

Omasta mielestäni, näin uutena putkilahtelaisena, olisi tärkeää, että oman kylän lapset tuntisivat toisensa. Asiaa helpottaisi, totta kai, sellaiset kerhot ja toiminta, johon mahdollisimman moni olisi halukas osallistumaan. Toivoisin sen vastaavan ennen kaikkea lasten omia toiveita. Pidän myös tärkeänä, että toiminta jatkuisi pitkälle tulevaisuuteen, jotta oman kylän lasten yhteishenki säilyisi.

Muti Ikosen tarkoituksena on, että helmi- maaliskuun aikana kaikki asiasta kiinnostuneet kokoontuisivat yhdessä keskustelemaan toiminnasta (asiasta ilmoitetaan lähemmin kylän ilmoitustaululla), ja ennen kaikkea siitä, mikä meidän putkilahtelaisten lapsia kiinnostaisi. Eli millaisia asioita kannattaisi painottaa, liikuntaa, leikkiä, loruja vai tanssia? Kaikki ehdotukset, toiveet ja ideat ovat tervetulleita. Kerro myös oletko itse halukas osallistumaan suunnitteluun.

Mikäli Teillä on jotain kysyttävää, ottakaapa rohkeasti yhteyttä Ulla Arisaloon 040- 761 8043 tai Marja Riikoseen 825 110.

Etusivulle...

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
2 /2002 helmikuu

Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Ottaa saa muttei varastaa, lisätä saa muttei valehdella, neuvoi isä poikaansa.