Kouluasiat kevään merkkinä

Korpilahden kunnassa on varmana kevään merkkinä pidetty keskusteluja kouluista. Niin myös tänä vuonna. Itse olin kuuntelemassa Vespuolen koululla keskustelua helmikuun puolivälissä ja tunnelma oli kuin oikeussalissa konsanaan. Tästä enemmän toisaalla tässä lehdessä. Toisaalta keskustelua on viritelty myös tyhjillään olevien koulukiinteistöjen kohtaloita miettimällä ja kunnassa on virinnyt kiivas halu päästä eroon kaikista tarpeettomaksi käyneistä kiinteistöistä ainakin sivukylillä.

Putkilahdessakin on valmisteltu ja pohdittu kyläseuran toimesta kannanottoa koulukiinteistön osalta ja seuraavan kerran asiasta keskustellaan sunnuntaina 3.3. Kunnasta ei ole kuitenkaan saatu pohjatietoja keskustelua varten toistaiseksi riittävästi, joten mitään tarkkoja ratkaisuja ei voida tässä vaiheessa tehdä. Ollaan kuulolla ja katsotaan miten asia elää kunnassa.

Kevättä on toki muutoinkin ilmassa kuin koulukeskusteluina. Hiihtohanget ja laskettelurinteet ovat parhaimmillaan ja kevään upeat ensimmäiset aurinkokelit on koettu. Pilkkijäät houkuttelevat järvelle, joskin railojen vuoksi on syytä tietyllä varauksella jäillä liikkua. Nuorisoseura järjestää perinteiset pilkit pääsiäisen aikaan ja kuten perinteeseen kuuluu, on tuo tapahtuma mainio ulkoilmatapahtuma koko perheelle.

Lehden kuulumiset. Maaliskuun lehti jaetaan tämän vuoden tilausmaksun maksaneille. Jonkin verran tilauskanta on lisääntynyt ja vaihtunut. Olemme lehden toimituskunnassa iloisia siitä luottamuksesta, jonka te lukijat meille annatte uusimalla tilauksen ja antamalla palautetta. Lehden linjaus paikallisena tiedottajana pidetään ennallaan ja arvostamme suuresti avustajajoukkoa, joka mahdollistaa lehden ilmestymisen.

Lehden kevään merkkeinä on kesätoimittajan hakeminen ensi kesäkauteen. Toimittajakanditaatilta edellytetään sujuvaa tekstin tuottamista noin 10-15 jutun verran putkilahtelaisista tapahtumista ja ihmisistä. Lehti tarjoaa käyttöön digitaalisen kameran ja tarvittaessa myös tekstinkäsittelyapua. Luvassa on siis ilman työaikaa oleva tehtävä, josta maksetaan urakkapalkka 200 euroa.

Kevääseen kuuluu myös esitietojen kerääminen Putkilahti-palvelee liitteeseen. Päivitä tietosi liitteeseen ja ota yhteyttä Koskisen Valtoon. Ilmoitushan on maksuton ja liite hyvin tarkkaan luettu sekä kysytty artikkeli esim. kaupalla kesäisin.

Lehdessä on ollut joitakin asiavirheitä kuluneen talvikauden aikana. Oikolukuvaiheessa ei ole virheitä huomattu mm. Jokisen Rauno on muuttunut Markuksi jne. Pahoittelen virheitä ja toivon, että otatte heti yhteyttä, kun selkeä asiavirhe havaitaan, jotta voimme ne sitten oikaista ajoissa.

Putkilahden Kylälehti toivottaa kaikille lukijoille OIKEIN HYVÄÄ PÄÄSIÄISEN AIKAA !

Putkilahdessa 1.3.2002
Anne-Maria Perttula

Etusivulle...

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
3 /2002 maaliskuu

Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Kyllähän minäkin tekisin, jos osaisin, sanoi entinen renki.