Kevättä ja mullan tuoksua

Takana on aivan uskomattoman kaunis pääsiäisen aika. Ulkoiluun on ollut erinomaiset puitteet keväisen auringonpaisteen ja kantavien hankien siivittämänä. Aurinkoinen keli on jouduttanut kevättäkin niin, että sänki pilkistää ja paljaat maapälvet kasvavat silmissä päivittäin. Kottarainen haikaili pesäpöntön äärellä puolisoa siihen malliin, että se on nyt auttamattomasti talvi ohi ja uusi kasvukausi edessä. Viherpeukalot ovat piilottaneet jo kesäkukan siemenet multaan ja tomaatit ym. puutarhavihannekset maitopurkeissa valtaavat ikkunalaudat.

Huolimatta kevään tuoksuista ja lintujen kiivaista kosintalauluista, on talvea kuitenkin sen verran jäljellä, että jääpeite on järvessä ohenemaan päin ja yöt ovat kylmiä. Vesiturvallisuuskampanja lähestyi kylälehteäkin tiedotteellaan, joka on annettu 27.3. Kampanjatiedotteessa varoitellaan heikoista jäistä. erityisesti virtapaikat, rantajäät ja karikkopaikat heikkenevät ensimmäisinä. Jäälle mukaan jäänaskalit, jääkeppi ja köyttä, jos on ihan pakko liikkua heikoilla jäillä. Yksin ei pidä heikoille jäille lähteä. Jos jää murtuu, on pyrittävä aina palaamaan tulosuuntaan aluksi kerien ja ryömien ja vasta sitten jalan. Lisätietoja saa nettiosoitteesta www.vesiturvallisuus.net.

Putkilahdessa kevään merkkinä on havaittu vapaa-ajanasukkaiden palaaminen mökeille ja rannoille. Kaupassa iloinen puheensorina ja kuulumisten vaihto tietää elämän virkistymistä kyläkunnalla. Kesää varten palvelujen hakemisto on valmistumassa ja toivon mukaan vapaa-ajan putkilahtiset löytävät sieltä itselleen tarpeellista tarjontaa ilman, että kaikkea tarvitsee kaupungeista kylälle tuoda. Tutustukaa toukokuussa ilmestyvään palveluluetteloon ja ottakaa palvelut omaksenne.

Hyvää alkanutta kevätkautta teille kaikille!

Putkilahdessa 1.4.2002
Anne-Maria Perttula

Etusivulle...

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
4 /2002 huhtikuu

Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Kevään riemuja sanoi piika, vasikan kanssa keväällä kun kilpaa juoksi, vasikka keväällä ulos laskettiin ja hulluna aivan juoksi.