Kesä, koulu ja kärpäset

Se on sitten kuulkaas kesä Putkilahdessa. Jäät hävisivät ennen vappua, talviturkki on heitetty ja puut ovat saaneet lehtiverhoilua ylleen. Vapunpäivän helle sai hien pintaan pienimmästäkin ponnistelusta ja kesä puhkesi toden teolla. Kunpa vaan ei takatalvi odottelisi ovella.

Peltotyöt ovat myös käynnistyneet ja tulevaan satokauteen suuntaudutaan toiveikkain mielin.

Kesän merkki on myös koulujen loppuminen. Toukokuun päättyessä lakitetaan ylioppilaita, valmistutaan ammattiin ja päästetään opiskelijat kesälaitumille. Onnea valmistuville Putkilahden nuorille ja menestystä elämään.

Putkilahdessa on valmistauduttu kevään aikana ratkaisemaan kanta Putkilahden koulun kohtalosta. Kyläseuran yleisessä kokouksessa asiasta käytiin vilkasta keskustelua ja puntaroitiin eri vaihtoehtoja. Lopullinen kyläseuran kanta oli, ettei koulun nykyinen hallinnointi kunnan taholta ole toiminut järkevällä tavalla eikä koulua anneta ulkopuolisten käsiin, joten otetaan koulu kylän hallintaan ja omistukseen. Päätös koulun ostamisesta syntyi suhteellisen yksimielisen päätöksen turvin.

Ostopäätös ei sinällään riitä, vaan tarvitaan vielä kunnan ratkaisut asian johdosta. Valtuusto on alustavasti siunannut myyntiajatuksen koulu- kiinteistöjen osalta. Vaaditaan vielä asianmukainen kilpailutuskierros, jonka jälkeen kunnassa tehdään lopulliset myyntipäätökset ja päästään kauppakirjojen kirjoittamiseen. Asiaan sisältyy vielä riskejä ja valituksen mahdollisuuksia, mutta toivomme, että koulu pysyy kylän käsissä. Koulurakennuksen ostoon sisältyy paljon uusia haasteita. Remonttitarpeet on kartoitettu ja luvassa on useita miettimisen hetkiä tulevaisuuden osalta. Kyläseuran johtokunta on toivonut, että koulun siirryttyä kylän haltuun, voitaisiin hallinnointia ja hoitoa varten perustaa oma yksikkönsä ettei kaikki kasaannu johtokunnan harteille.

Kesään olennaisesti kuuluvat kärpäset ovat heränneet ja kuhina lisääntyy. Toivottavasti kuhina loma-asukkaidenkin määrässä lisääntyy ja erityisesti toivomme kuhinaa jazz-tapahtumaan koulun pihaan kesäkuun alussa. Tervetuloa hyvän musiikin pariin!

Putkilahdessa 1.5.2002
Anne-Maria Perttula

Etusivulle...

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
5 /2002 toukokuu

Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Tulis kesä ja kärpäsiä olis köyhälläkin ystäviä.