Putkilahden Osuuspankilla vietettiin syke-iltaa

Syke-ilta Putkilahdessa 28.05.2002 kokosi väkeä osuuspankille niin paljon, että seinät pullisteli. Joka ainoa tuoli oli käytössä, ja osa taisi seisoakin. Korpilahdelta toi linja-auto väkeä. Osa tuli omin kyydein. Putkilahden emännät laittoivat parastaan ja levonnaisia oli monenlaista kahvin kanssa. Taisi sillä kertaa jäädä dieetit taka-alalle. Allekirjoittaneen tervetuliaistoivotuksen jälkeen lauloivat Aili ja Viimo Salo kaksistaan kaksi kaunista laulua.

Varsinainen illan teema oli sydämen huollosta ja siinä Lääkäri Hellin Torkki onnistui saamaan yleisön kuuntelemaan korva tarkkana oikean laadullisen elämän säilyttämiseksi mahdollisimman pitkään. Kun muistat syödä vihanneksia, porkkanoita, perunaa, salaattia, marjoja, ruisleipää, välttäen rasvaa ja sokeria. Rasvatonta maitoa juot paljon, jotta osteoporoosi pysyy loitolla. Kalaa syöt pari kertaa viikossa ja vältät tupakkaa Kävelyä harrastat päivittäin puoli tuntia. Näin pystyt pitämään painosi kurissa totuttelemalla terveeseen elämäntapaan. Vältyt monenlaisilta sairauksilta, kuten diabetekselta ja nivelvaivoilta.

Aloita vielä päiväsi valoisasti. Aamulla herättyäsi katsot tukka pörrössä peiliin ja sanot itsellesi; moi, huomenta. Yritä olla tasapainossa itsesi, työtoverisi, perheesi ja Jumalasi kanssa niin vältyt monelta sydäntä rasittavalta stressiltä. Yritä nauraa itsellesi ja itkukaan ei ole pahitteeksi. Huomaa, että elämä on ihana suuri lahja. Tähän tapaan saneli Hellin Torkki pitkällä lääkärin kokemuksella.

Lisäksi Aino Riikonen oli loihtinut pystyyn arpajaiset ja Ritva Lahtinen järjesti pingon. Melkein kaikki voittivat ja budjettikin kääntyi voiton puolelle. Kiitos kaikille mukana olleille; lahjoittajille, leipojille, emännille ja arpojen ostajille.

Kirsti M. Koskinen

Etusivulle...

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
6 /2002 kesäkuu

Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Ei niin huonoa ihmistä olekkaan etteikö siitä jotain hyvääkin löytyisi aina.