Juhannustaikaa

Kesä on tänä vuonna yllättänyt aikaisuudellaan ja olemme jo lähestymässä juhannusta kovaa vauhtia. Tämä kesän alku on ollut yhtä huumaavaa tuoksua ja tunnelmaa lämpimine iltoineen. Jokunen yöpakkanen tosin säikäytteli ja taisi jonkin verran vioittaa marjasatoa.

Kesä on kukkeimmillaan, kyläraitti kuhisee kesälomalaisia, koululaiset ja orivarsat on laskettu kesälaitumille. Nyt on aika nauttia, haistella ja maistella kesää. Kesäbaari ei aukene tänä vuonna vaikka Korpilahti-lehti niin virheellisesti ilmoittikin. Harmi sinänsä, olihan baarilla oiva paikka tavata tuttuja ja vaihtaa kuulumisia. Nyt on keksittävä tilalle jotain muuta. Pyrimme heinäkuulle saamaan kylälle yhteistä tapahtumaa, jossa nykyiset, entiset ja mahdolliset tulevat putkilahtiset voivat kokoontua. Olkaapa kuulolla.

Juhannukseen liittyy taikaa. Milloin sinä olet viimeksi tehnyt juhannustaikoja? Vieläkö on mielessä loitsut hyttysten karkoittamiseksi ja taiat tulevan aviopuolison löytämiseksi. Hieman leikkimieltä mukaan ja taikoja tekemään juhannuksena. Parhaista paloista ja taioista kannattaa lehteenkin kirjoitella. Mikäpä hauskempi yllätys kun viljapellossa piehtaroivan tai saunavihtaa katolle viskovan kuva lehden kannessa. Olkaapa tarkkana kameran omaavat!

Putkilahden kylälehti ottaa mielellään vastaan kirjoituksia kaiken ikäisiltä ja kokoisilta kirjoittajilta kesän aikana. Ryhdymme pikkuhiljaa valmistautumaan myös ensivuoden messunumeroa varten, joten antakaapa kynän laulaa ja kameran surrata. Turha kriittisyys pois ja sanat jonoon paperille.

Putkilahden kylälehti toivottaa kaikille OIKEIN HYVÄÄ KESÄÄ JA RENTOUTTAVAA LOMA-AIKAA!

Putkilahdessa 4.6.2002
Anne-Maria Perttula

Etusivulle...

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
6 /2002 kesäkuu

Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Kolme vuoden tapahtumaa on nuorille tytöille vaaralliset ajat: Juhannus, mallassaunan vahtiminen ja pellavasaunan lämmitys. Nuoret näin aina kokoutui näihin paikkoihin ilojaan pitämään.