Kesä polkaistu käyntiin

Putkilahden kesä on vahvasti käynnissä ja nopeasti edennyt kevään kulku on merkinnyt myös nopeaa kesän etenemistä. Mansikat ovat kypsyneet, osa kesäkukista alkaa jo lakastua ja ilmassa on loppukesään vahvasti liittyviä tuoksuja. Heinäsatoa korjataan jo kovaa kyytiä talteen sen minkä sadekuuroilta ennätetään. Onneksi olemme tänä kesänä toistaiseksi välttyneet kovilta ukkosmyrskyiltä, vaikka läheltä ne ovat kulkeneetkin.

Putkilahden alkukesä on ollut mahtava osoitus siitä, miten talkoohengellä luodaan upeita tapahtumia ja toimintaa pieneenkin kylään. Jazz-tapahtuma keräsi yleisöennätyksen ja Latooppera osoitti myös varsinaisen yllätyksen järjestäjilleen. Tilausta tällaisille tapahtumille on, mutta niiden jatkuvuuden kannalta aina ongelmaksi pitkän päälle muodostuu järjestävän henkilöstön vähyys ja jopa rahan puute. Toivottavaa siis olisi, että kylällä talkoohenki eläisi joukossamme niin, että väki työvuoroissa vaihtuisi ja siten jaksaisimme vuodesta toiseen luoda merkittäviä kulttuuritapahtumia koko kunnankin näkökulmasta. Vapaa-ajan- asukkaat ovat enemmän kuin tervetulleita mukaan järjestelyorganisaatioihin.

Heinäkuun puolella tapahtumakirjoon kuuluu monenlaista lähinaapurostossa, mutta omallakin kylällä tapahtuu. Palvipäiväviikonloppuna pyhäpäivän päätteeksi laulu raikuu koululla yhteislauluillassa ja teatteriin sännätään viikkoa myöhemmin. Kylän tapahtumista tiedotetaan kyläkunnan ilmoitustauluilla ja kaikki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan tapahtumiin.

Putkilahdessa 26.6.2002
Anne-Maria Perttula

Etusivulle...

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
7 /2002 heinäkuu

Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Kyllähän tämä siihen nälkätiliin on laitettava sanoi mökinmies, talosta jauhoja kun kesätöitä vastaan oli hakemassa.