Elokorjuun aikaan

Kesä on kallistunut kohti syksyä. Elokorjuu on alkanut Putkilahden pelloilla aiemmin kuin vuosiin ja ensimmäiset jyvät on jo kuivurissa kuivumassa. Marjasato on ollut n. kaksi viikkoa etuajassa poimittavaksi ja vihannesmaalta on saatu syödä pitkään oman maan antimia. Ilmassa on siis vahva elokorjuun juhlan aika. Ilmat ovat suosineet niin lomailijoita kuin viljelijöitäkin monelta osin. Tosin pitkään jatkuneet helteet ovat tuoneet ikäviäkin puolia kesään.

Koulut ovat monella jo alkaneet lehden ilmestymisen aikaan. Putkilahden koululaiset jakaantuvat jälleen monelle koululle perusopetuksen osalta. Ammatillisiin opintoihin suuntaa putkilahtisia nuoria myös eri puolille maakuntaa. Opiskelijoilla on omat murheensa asunnon saannin suhteen.

Lehden toimituksen tiedossa on asunnon hakijoita Jyväskylästä, Helsingistä, Tampereelta ja Petäjävedeltä. Mikäli sinulla on tiedossasi edullisia ja vapaana olevia asumisvaihtoehtoja putkilahtisille nuorille, ota yhteyttä toimitukseen niin välitetään tietoa eteenpäin.

Putkilahden koulukiinteistö on syyskuun alusta sitten kyläseuran omistuksessa. Kyläseura organisoi mahdollisimman pian kuntoon koulukiinteistön hoitoa, hallinnointia ja taloutta koskevia asioita. Koulu on kaikkien kyläläisten, yhteisöjen ja tilaa tarvitsevien käytettävissä. Käyttöön liittyvät maksut ja säännöt tullaan vahvistamaan elo-syyskuun aikana.

Koulu saa myös uudet asukkaat syyskuun alussa, sillä Heljä Taavitsainen tulee muuttamaan koulun alakerran asuntoon syyskuun alussa. Myös sinisen koulun päätyhuoneisto vapautuu 1.9. ja siihen haetaan uutta asukasta.

Putkilahden kylä valmistautuu syksyn haasteisiin toiveikkaina ja näkyvyyttä kylästämme pyrimme parantamaan uudistuvin netti-sivuin myös. Meneillään on internetissä olevan kotisivun uudistustyö, jota tehdään yhteistyössä Visiopaja-nimisen yrityksen kanssa. Visiopajaa johtaa Veikko Perttula. Kannattaa vierailla nettisivuillamme ja kommentoida sivujen sisältöä joko Valto Koskiselle, joka johtaa kotisivun kehittämistyötä kylän taholta tai sitten viesti Veikolle.

Kylälehti toivottaa muhevaa syksyn alkua kaikille lehden lukijoille !

Putkilahdessa 4.8.2002
Anne-Maria Perttula

Etusivulle...

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
8 /2002 elokuu

Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

25 kappaa kuin Järvenpään Rikun hehto, myllyyn viljaa tuli jauhattaan ja tulli meni hehtolitran mukaan.