Ikoset kiittävät

Aleksi Ikosen jälkeläiset puolisoineen kiittävät kaikkia putkilahtelaisia, jotka mahdollistivat ainutlaatuisen tapaamisen. Juhannuksen jälkeisenä lauantaina kokoontui satakymmenen Putkilahden Ikosten joukkoon kuuluvaa henkilöä Nuorisoseuran talolle.

Tapaamisen hyväksi tehty työ kannatti, vaikka siinä Aleksin kolmella lapsenlapsella oli melkoinen puuha. Ensimmäinen kutsu lähti jakeluportaan kautta liikkeelle jo viime syksynä ja ilmoittautuminen alkoi vuoden vaihteessa. Ruokailun hinta saatiin kohtuulliseksi ja ohjelma oli omatekoista Pentti Könnön harmonikkaduon soittoa lukuun ottamatta.

Kiitämme Nuorisoseuraa talon vuokraamisesta, Maamiesseuraa teltan lainaamisesta ja Korpilahden Osuuspankkia joustavista ilmoittautumispalveluista. Monet kyläläiset antoivat neuvoja käytännön järjestelyihin. Vanhojen valokuvien näyttelyn mahdollisti Valto Koskisen tietokoneella suurentamat perhekuvat.

Perästä päin voin sanoa, että sukutapaamisten järjestäminen kannattaa. Aleksin viidentoista lapsen jälkipolven saaminen muuten yhteen olisi ollut mahdotonta. Nuorisoseuran talostakin tulee remontin jälkeen vielä toimivampi tapaamispaikka.

Erityisesti pikkuserkut etsivät tilaisuudessa toisiaan, sillä he olivat nähneet ehkä pikkulapsina tai ei ollenkaan. Vanhemmat kävivät lävitse Putkilahden 50- ja 60-lukua, jolloin olivat lähteneet työn tai opiskelun perässä maailmalle. Myös Verner Ikosen kaksi lasta Turusta tulivat katsomaan varhaislapsuutensa maisemia ja Veikko Ikosen jälkipolvi Korpilahdelta oli mukana lähes täysilukuisena.

Meillä ohjelman tekijöillä oli hauskaa, mutta niin oli yleisölläkin.

"Tätilän" edesmenneen Helgan tytöt esittivät Ladyt lavalla ja Lehtisen joukolla oli ompeluperinnettä kunnioittava erilainen muotinäytös ja taidokas Tiikerihai-esitys.

(Klikkaa tästä täysikokoinen kuva.)

AL

Etusivulle...

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
8 /2002 elokuu

Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Tehdään niinkuin seppä sanoo, oli vanha sanonta ennen Putkilahdessa. Ja kiusottelu sanonta: Ellet sinä seppä jumalauta tee mulle sitä puukkoa, niin minä sanon mitä sinä minun äidille ennen teit.