Putkilahdessa seikkailtiin taas

Jo kolmatta kesää Korpilahden kunnan lasten ja nuorten kesäleirit pidettiin Putkilahdessa. Leirikeskuksena toimi vanha koulu pihapiirineen, mutta tällä kertaa leirit levittäytyivät laajemminkin Vespuolelle. Viisipäiväisillä leireillä seikkailivat ensin 8 - 11 -vuotiaat 29.7.- 2.8. ja nuoret, 12 - 15 -vuotiaat seikkailivat seuraavalla viikolla. Kuusi ohjaajaa kummallakin viikolla järjesti toimintaa ja piti huolta ensin 29 ja sitten 14 leiriläisestä. Lisäksi muonituksesta vastasi oma kokki.

Teemana luontoliikunta ja elämykset… Leirien kantavaksi teemaksi oli valittu tänä vuonna luontoliikunta ja elämyksellisyys - joihin kumpaankin Vespuoli tarjoaa loistavat puitteet. Huimimmin nämä molemmat taisivat yhdistyä Oittilan Piikalaisella tehdyssä köysilaskeutumisessa. Toisella leirillä matka jatkui tästä vielä patikoiden Kamppivuoren Kamppijärven rannalle, minne leiriydyttiin yhdeksi yöksi. Kokki oli jätetty matkasta retkikeitinkäyttöopastuksen jälkeen Piikalaiselle ja ruuat valmistettiin telttakunnittain itse. Leiriläiset tuntuivat innostuvan keittimien kanssa puuhailuista ja järvessä tiskaustakaan ei kukaan kauhistellut. Rakentamamme Riukulakin taisi kaikkien onneksi olla käytössä. Eikä kolme rohkeaa kursailleet uimisessakaan - tytöt pulahtivat uimaan suoraan sammalmättäiltä. Nykyajan nuorissakin on aitoa ja reipasta erähenkisyyttä…

Tytöt aamujumpalla tiputanssin tahdissa.

(Click)

Ja tietysti leiriperinteitä ja luovuutta… Ohjelmassa oli perinteisesti myös aamun virkistykseksi vaihteleva "aamujumppa", viimeisen illan leiridisko ja joukkueittain kisaillut leiriolympialaiset, jotka tällä kertaa koostuivat peräti yhdeksästä "lajista". Luovuutta päästeltiin irralleen t-paitoja koristellessa sekä ystävyysnauhoja ja meksikontähtiä näprätessä. Pienten leiriläisten insinööri- ja rakennustaidot saivat harjoitusta upean lautan rakennusprojektissa.

Sekä vähän yllätyksiä ja luksusta…Perinteinen yllätys oli tietysti leirikaste, joka pidettiin tällä kertaa Robin Hood -hengessä. Isojen leirin yllätys oli, että leirikastetta ei pidettykään. Pienten leirillä yllätettiin Mason ratsutallin heppavierailulla ja Joutsasta tulleella temppuja osaavalla Nekku -koiralla. Vaihtelua tarjoiltiin yöpymällä molemmilla leireillä yksi yö Oittilan koululla.

Leirin huipennuksena vietettiin molemmilla leireillä torstaina rantajuhlaa iltapäivästä iltamyöhään upealla Tammijärven uimarannalla. Matkalla tutustuttiin Tammijärven mäkitupalaismuseoon ja rannalla pidettiin itse kekkerit. Olimme vuokranneet kanootit, joilla tehtiin pieni vesiseikkailu uimarannan läheisyydessä sekä melottiin myöhemmin vapaasti. Yksi leiriolympialaislaji - vesipesis - käytiin ja tietenkin uitiin ja saunottiin. Taitava kokkimme Taavitsaisen Heljä loihti leirille erikoisella risukeittimellään makoisan grilliaterian - jonka voimalla pidettiin tunnelmallista diskoa Putkilahden koulun salissa yömyöhään…

Yhteistyö kyläläisten ja kylien tarjoamien palvelujen kanssa toimi jälleen mukavan jouhevasti ja Vespuolen mahdollisuudet saatiin hyödynnettyä hyvin ja jälleen koettiin jotain uutta. Uusia ideoita ja mahdollisuuksia keksittiin myös tulevien leirien varalle. Putkilahdessa yksityisrantojen käyttö sauna- ja uintipaikkoina ja Virran puodin läheisyys olivat myös erittäin tärkeitä linkkejä leirin onnistumisessa. Seikkailuleirit onnistuivat jälleen hyvin ja tarjosivat ikimuistoisia elämyksiä niin leiriläisille kuin ohjaajille.

leirien johtaja Elina Holopainen

Etusivulle...

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
9 /2002 syyskuu

Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Omat on tekemät, papin on ristimät, Herran ehtoollisen ovat saaneet ja maailman pyörteet opettaa loput elämästä, sanoi mökinmuija lapsistaan.