www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura
Me käymme joulun viettohon

Ulkona paistaa aurinko, pakkasta on -15 astetta ja maisema on kuin postikortin joulumaisema konsanaan. Tulin juuri ulkoa lenkiltä ja vedin syvää henkeä matkani varrella. Me käymme joulun viettohon - aikaa jouluun n. neljä viikkoa.

Joulun odotus alkaa näkyä ja tuntua monella eri tavalla. Mainokset, jouluvalot, joulupukin kirjeet, adventtikynttilät, monet myyjäiset joulun merkeissä jne. tunkeutuvat tajuntaan monesta paikasta. Pikkujoulukausi on parhaimmillaan ja kaupat notkuvat erilaisia jouluun liittyviä hyödykkeitä. Kaikki niin sangen tarpeellisia tai sitten ei. Toinen tarvitsee joulutunnelmaan runsaasti koristeita, toiselle riittää joulukynttilät. Meidän ihmisten käsitys joulusta on monisyinen. Tärkeintä lienee kuitenkin joulun sanoma, jonka vuoksi sitä vietämme, kukin tavallaan.

Putkilahti on hiljentymässä jouluun valmistelemalla ennen sitä Koulupuiston kehittämishankesuunnitelmaa, miettimällä tulevan vuoden toimintakalenteria, joka tulee olemaan runsas sekä virittämällä verkostoja kuntoon tulevaa kautta varten. Kylä on saanut kutsun Korpilahden kunnan 135-vuotisjuhlaan ja kunnan kanssa tehtävää yhteistyötä pidetään jatkossakin tärkeänä. Keski-Suomen ympäristökeskuksesta saimme myönteisen viestin; kaavoitukseen ja maisemanhoitoon on hankehakemus vireillä, ja mikäli rahoitus järjestyy ympäristöministeriön taholta, alkaa tälläkin sektorilla tapahtua ensi vuonna. Vespuolen asumismessut ovat suuri tapahtuma myös ja yhteistyö naapurikylän suuntaan tulee kasvamaan.

Tilaukset kuntoon - Putkilahden kylälehden lukijoita muistetaan jälleen joulukuun lehden mukana jaettavalla vuoden 2003 tilausmaksulaskulla. Lasku erääntyy tammikuun 10. päivänä. Lehti ilmestyy tammikuussa kaikille lukijoille vielä joulukuun tilaajarekisterin mukaisena, mutta sitten helmikuussa 2003 lehden saa ne lukijat, jotka ovat maksaneet lehden eräpäivään mennessä.

Lehti viettää ensi vuonna 10-vuotisjuhlaansa ja sen puitteissa pidetään pienet juhlat maaliskuussa.

Lehden toimituksella on ollut pieniä teknisiä vaikeuksia kuvamateriaalin kanssa digitaalikameran vioittumisen vuoksi ja pahoittelemme muutamien lehdessä ilmestyneiden kuvien heikkoa laatua. Pyrimme kuitenkin jatkossa laadukkaan lehden tuottamiseen edelleenkin nykyisen väen voimalla. Toimittajakaartiin on tullut ilahduttavasti lisävahvistuksia ja kaikki juttuvinkit sekä jutunkirjoittajat ovat tervetulleita rakentamaan lehteä sisällöllisesti ja laadullisesti hyväksi kylälehdeksi.

Lehden hinnoittelussa vuodelle 2003 ei ole mainittavia muutoksia. Ilmaiset tilaajailmoitukset (1 kpl/vuosi) poistuu käytöstä ja pienin ilmoitushinta on 10 euroa.

Putkilahden kylälehti toivottaa kaikille lukijoilleen oikein hyvää ja rauhallista joulunaikaa!

Putkilahdessa 1.12.2002
Anne-Maria Perttula

[Putkilahden kylälehden 12/joulukuu 2002 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke