www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura
Pakkasten paukkuessa

Vuosi on vaihtunut pakkasten paukkuessa. Mittarilukemat ovat alhaisimmillaan käyneet lukemissa -38 celsiusta. Liikkumisen haluja kylmä on rajoittanut ja lämmittämiseen on kulunut aikaa melkoinen tovi. Useilla ovat putket olleet jäässä ja monta taloutta kärsiikin vedenpuutteesta joko kaivon tyhjyyden tai putkien jäätymisen vuoksi. Tämä talvi koettelee.

Putkilahden joulu sujui rauhallisissa merkeissä. Kylällä liikkuessa aisti monella tapaa maaseudun rauhan merkityksen ja keskusteltuani mökeille tulleiden joulunviettäjien kanssa, sain vahvistuksen sille, että maalta haetaan voimaa elämän juoksuun. Pitkät joulunpyhät tarjosivatkin mainion jakson rauhoittua ja kerätä voimia alkavalle uudelle vuodelle.

Putkilahden kyläseura ei ihan täysillä levon kannalta joulunseutua viettänyt, sillä muutaman aktiivin voimin rakennettiin EU-tukihakemusta Koulupuistoa varten ja samalla mietittiin kaikkia mahdollisia keinoja rahoittaa tulevia investointitarpeita. Lisäksi koulukiinteistössä pakkasista johtuen tuli ongelmia niin lämmön riittävyyden kuin putkistojen jäätymisenkin osalta. Saimme siis todeta, että omistamisesta aiheutuu päänvaivaa monella tapaa. Ongelmamme eivät toki ole ainutkertaisia, sillä samassa pulmassa ovat olleet monet muutkin kiinteistöt mm. Ylä-Muuratjärvellä on lämmöt kokonaan kadonneet. Vaikeudet on kuitenkin voittamista varten ja aina niistä jotakin oppii.

Putkilahden kylälehti aloittaa nyt kymmenennen ilmestysvuotensa. Maaliskuussa 1993 lähti jakoon ensimmäinen koenumero Putkilahden kylälehteä ja siitä alkaen lehteä on talkoovoimin julkaistu. Miltei säännöllisesti kerran kuussa. Lehden teko on harrastus, joka on vienyt mukanaan ja josta kerran kuussa saan "allergista ihottumaa". Ihottuman syy usein on siinä, että juttujen teko jää viime tippaan tai sitten ei ole harmaata aavistustakaan, mistä kirjoittaisi lehteen. Olen kovasti kiitollinen kaikille lehden ilmestymiseen vaikuttaneille henkilöille ja tahoille siitä panoksesta, jota olette antaneet.

Olemme monesti toimituskunnassa todenneet, että monella on turhan suuri kynnys tuoda julki jutunaiheita tai tehdä juttuja. Kaikki jutut ovat julkaisemisen arvoisia, jotka koskettavat Putkilahden arkea. Kirjoittamisapua tarjoamme mielellään ja kuvamateriaali on todella tervetullutta.

Kuvamateriaalin osalta viime vuodesta alkaen olemme pyytäneet julkaisulupaa myös nettiin, sillä kuvilla on aina tekijänoikeussuoja, jota emme halua rikkoa. Lisäksi kuvia siirtyy myös Putkilahden kotisivuille kuvagalleriaan.

Kylälehti jatkaa vanhaan malliin ilmestymistään. Jotta sinä saisit sen säännöllisesti, varmista oletko maksanut pienen tilausmaksun, joka postitettiin joulukuun lehden yhteydessä.

Oikein Hyvää Alkanutta Uutta Vuotta kaikille lehden lukijoille!

Putkilahdessa 1.1.2003
Anne-Maria Perttula
päätoimittaja

[Putkilahden kylälehden 1/tammikuu 2003 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke