www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura
Putkilahden maamiesseura ry tiedottaa

Putkilahden maamiesseura piti vuosikokouksensa 9.4.2003. Seuran puheenjohtajana toimii Osmo Weijo, varapuheenjohtajaksi valittiin Esko Perttula, sihteeriksi Erkki Hakanen ja rahastonhoitajaksi Marja Riikonen. Muut johtokunnan jäsenet ovat: Pirkka Sorsa, Niilo Huujärvi ja Matti Saltiola.

Seuralla on vuonna 2002 ollut seuran palveluita käyttäneitä viljelijäperheitä jäsenenä 15 kpl, joista 12 osoite on Putkilahdessa.

Seuralla on omaisuutena lämminilmakuivuri, kylmäilmakuivuri, viljanlajittelija, rikkaruohoruisku sekä torimyyntikatos.

Putkilahden maamiesseuran merkittävin toiminta-alue on viljan kuivaus ja varastointi.Vuonna 2002 kuivattiin Putkilahdessa noin 7000 hehtolitraa viljaa. Kauraa ja ohraa kuivurilla eniten kuivataan, mutta välillä käsiteltävänä on myös rypsiä, vehnää ja ruista.
Koko viljamäärää ei pystytä jalostamaan kotikylässä eikä naapurikylissäkään, vaan monta kuorma-autolastia viljaa vuosittain toimitetaan tukkukaupan kautta suuremmille markkinoille.

Viime kesänä kuivurin piha-aluetta laajennettiin niin paljon, että täysperävaunullinen kuorma-auto voi kääntyä ja lastata kuivurin alueella. Varastotilaa kuivurin siiloissa on noin 1700 hehtolitraa. Viime syksynä puintikauden loputtua kaikki varastosiilot olivat täynnä ja viljelijöille vuokrattuna.

Seura vuokraa omistamaansa kalustoa. Seura on merkitty arvonlisäverovelvolliseksi 9.6.1998 alkaen. Kasvinsuojeluruiskun testauspöytäkirjoja ja jäsenkortteja uusille jäsenille sekä vuoden 2003 vuositarroja jäsenkortteihin on saatavana Erkki Hakaselta puh. 014-825 114.

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 5/toukokuu 2003]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke