www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura
Kesä ja kasvukausi edessä

Toukokuu on alkanut viileässä ja koleassa säässä, mutta silti kesän merkit ovat vahvasti ilmassa. Lintujen huumaava kosiolaulanta ulkona, pilkistävät leskenlehdet tienposkessa ja tummuva jääpeite enteilee kesän alkavan tuossa tuokiossa. Vappuna ei vielä uimakautta voinut aloittaa vahvasta jääpeitteestä johtuen, mutta luulenpa että äitienpäivään mennessä talviturkki on järveen jäänyt.

Putkilahti valmistautuu myös tulevaan kasvukauteen. Maanviljelijöiden aurat ja äkeet on katsastettu peltotöitä varten ja "kihinä" kesän töiden suuntaan vatsanpohjassa lisääntyy. Maanomistajia on puhuttanut tämän kevään aikana maisemanhoitosuunnitelman laadinta kylän alueelle. Maisemanhoitosuunnittelija Liisa Horppila-Jämsä aloittaa vastaanotot Sinisellä koululla tulevana viikkona ja hänen kanssaan on syytä käydä keskustelemassa kaikesta asiaan liittyvästä. Maisemanhoitoasiat ovat meille sydämen asia, mutta emme saa olla suojelun kohteita niin, että eläminen ja toimeentulo vaarantuu. Suunnittelun tulee nyt pohjautua täysin kylän asettamille ehdoille ja tavoitteille. Olkaamme siis aktiivisia koko hankkeen ajan ja vaikuttakaamme asiaan nyt, kun se on mahdollista.

Kesän läheisyyden on havainnut myös lisääntyneestä väestä kylän raitilla. Vapaa-ajanasukkaat ovat saapuneet ja virkistävät jälleen kyläraittia. Harras toive vapaa-ajanasukkaiden suuntaan on, että pidätte yhteyttä meihin kanta-asukkaisiin ja tuotte tuulahduksia sekä kehittämisen siemeniä. Ottakaa hihasta kiinni ja kommentoikaa. Toukokuun lopussa päättyvät jälleen koulut. Omatkin opinnot on saatu päätökseen ja on todella upea tunne saavuttaa jokin päätepiste kovan työn jälkeen. Onnea kaikille opintojen päättäneille!

Putkilahdessa 2.5.2003
Anne-Maria Perttula

[Putkilahden kylälehden 5/toukokuu 2003 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke