www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura
Kanoottiviestin vaihtopaikka Virtasalmessa

Suomi Meloo - maailman pisin kanoottiviesti melottiin 19. kerran 7.-14.6.2003 Pieksämäeltä Heinolaan. Perinteinen melontatapahtuma kokosi noin 1000 melonnan ystävää 6-15 hengen joukkueissa viettämään elämyksellistä vesistöviikkoa. Suomi Meloo tapahtuman taustatahoina ovat Suomen Kanoottiliitto ry ja Suomen Latu ry. Suomi Meloo:ssa vietettiin tänäkin vuonna jälleen rentouttava ja iloinen viikko kauniissa järvi- ja jokimaisemissa. Melontaviikko koostui 32 osuudesta, joiden pituus vaihteli 7:stä 45 kilometriin. Päivittäin melottiin tasaisessa letkassa jokia, pikkukoskia, lampareita, järviä ja ulapoita pitkin. Kokeneemmat melojat valittiin pidemmille osuuksille, ja ensikertalaiset meloivat lyhyempiä etappeja. Joukkueet päättävät keskenään melontaosuuksiensa jaosta ja viesti etenee myös öisin.

Yli sata kanoottia saapui Korpilahdelta Virtasalmeen samanaikaisesti. Aikamoinen säpinä siinä syntyi, mutta sopuisasti ja rutiinilla kalusto sekä melojat saatiin maan kamaralle.

Hetkeä myöhemmin kanootit ja uudet miehistöt sujautetiin uudelleen vesille ja yön aikana melottiin Putkilahdesta Luhankaan.

Tänä vuonna yksi kanoottiviestin vaihtopaikoista (nr. 25) oli Putkilahdessa. Etukäteen tapahtumaa ja tarjoilua Putkilahdessa oli suunniteltu Anne-Marian kanssa vuoden alusta lähtien ja tarkemmin kuntakokouksessa huhtikuussa Joutsenlammella. Melojille toimitetussa ohjeessa luvassa Putkilahdella oli pyttipannua ja villisian makkaraa, lettuja sekä saunat, joten ei ihme, että jo torstaiaamuna villisika vilisi yhden jos toisenkin puheissa. Aikataulun mukainen saapuminen nuorisoseurantalon rantaan melojilla oli klo 21 ja lähtö edelleen kohti Luhankaa klo 22. Maajoukot kuitenkin saapuivat jo tätä aikaa huomattavasti aiemmin eli klo 16 jälkeen kun melojat oli matkaan Korpilahdelta saatettu. Pienoinen yllätys varmasti olikin, kun auto toisensa perään alkoi kertyä kaupan pihalle heti iltapäivästä alkaen. Liikenteenohjaajia tarvittiin! Onneksi päivä oli aurinkoinen, sää mitä mukavin ja kauppa avoinna. Jäätelöt ja virvokkeet tekivät kauppansa ja huoltojoukkojen oli leppoisaa odotella ajan kulumista, tutustua kyläseuran palveluihin sekä vilkuilla villisikapastan valmistumista.

Varsinaisen h-hetken koittaessa suuri joukko kyläläisiä oli saapunut paikalle vaihtoa seuraamaan. Aikamoinen vilinä ja huiske kävikin rantalaitureilla kun kajakkeja raijattiin ylös alas ja melojat vaihtuivat uusiin. Ateriapalvelujen lisäksi tarjolla oli myös saunomis- ja majoitusmahdollisuus, joita myös ahkerasti käytettiin. Mukavana ylimääräisenä ohjelmanumerona oli yölaulajaretki Vaarunvuorelle ja ainakin klo 23 retkelle muutamat suomimeloolaiset kävivät tarkempia koordinaatteja allekirjoittaneelta kysymässä.

Onnistunut Suomi Meloo koostuu useasta eri tekijästä, joista vähäisimpänä eivät ole vaihtopaikat ja niiden tarjoamat palvelut. Siksi haluankin Suomi Meloo ry:n puolesta vielä kerran kiittää kaikkia putkilahtelaisia, jotka tavalla tai toisella osallistuivat järjestelyihin. Ensi vuonna melomme Iisalmesta Kotkaan, joten mikäpä estää teitä lähtemästä mukaan vaikka omalla joukkueella!!

Lämpimin kesäterveisin
Suomi Meloo ry:n toiminnanjohtaja
Johanna Zingelmann

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 7/heinäkuu 2003.]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke