www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura
Elokuussa hoidetaan maisemia...

Putkilahden maisemanhoitohanke alkaa ajallisesti olla puolivälissä - on sopiva hetki toimia ja tehdä konkreettista maisemanhoitotyötä.

Maisemanhoitohankkeen ohjausryhmä sopi jo ensimmäisessä kokouksessaan huhtikuussa, että elokuussa tempaistaan maisemanhoidon merkeissä. Tuoksi talkoopäiväksi on sovittu tiistai 12.8. Ohjausryhmän jäsenten ohella Korpilahden luonnonsuojeluyhdistyksen järjestämän kansainvälisen perinnemaisemien niittotyöleirin leiriläiset osallistuvat myös talkootapahtumaan. Talkoisiin voivat osallistua myös maisemanhoidosta innostuneet paikalliset vakituiset / vapaa-ajan asukkaat. Talkookohteet sijaitsevat kyläkeskustassa, Virtasalmen tienoilla. Aloitamme talkoot kokoontumalla Virran puodin parkkipaikalla klo 11.30. Omia työvälineitä (vesuri, viikate, harava) saa mielellään ottaa mukaan!

... ja tehdään osallistuvaa suunnittelua
Putkilahden maisemanhoitohankkeen läpikäyvänä ajatuksena on osallistuva suunnittelu. Kysymys on vuorovaikutuksesta: suunnittelija jakaa kyläläisille tietoa hankkeen tavoitteista ja suunnittelusta ja vastaavasti suunnittelija saa kyläläisiltä tärkeää tietoa suunniteltavasta alueesta, asukkaiden kokemuksista ja arvostuksista.

Maisemanhoitohankkeen perimmäinen tavoite on tukea Putkilahden kylän kehitystä ja elinvoimaisuutta. Maisema on Putkilahdessa selvä vetovoimatekijä, ja hoidetun maiseman varaan voidaan rakentaa tulevaisuudessa paljonkin. Keskeinen kysymys tässä kaikessa on kuitenkin se, mihin kylän halutaan kehittyvän, mikä täällä on tärkeää ja arvokasta? Visioiden näkeminen voi olla vaikeaa, mutta osallistumisprosessilla niitä voidaan kartoittaa. Siksipä parhaillaan työstettävää maisemanhoitosuunnitelmaa varten haluisinkin kuulla mahdollisimman kattavasti paikallisia asukkaita. Aika monen kyläläisen kanssa olenkin saanut keskustella ja olen siitä iloinen. Mielipiteenne on tärkeä, jotta muodostuu käsitys kylän yhteisestä näkemyksestä. Päivystykset jatkuvat sinisellä koululla tiistaiaamuisin klo 9-10 viikolle 33 asti ja sen jälkeen käyn edelleen Putkilahdessa viikoittain. Edelleen minut tavoittaa joko puhelimitse (014-697 211, gsm 040-555 8925) tai sähköpostilla liisa.horppila-jamsa@ymparisto.fi .

Maisemakävelijät Mansikkatiellä. Kuva: Tuomo Eronen.

Osallistuvaa suunnittelua olivat myös tavallaan asumismessujen yhteydessä toteutetut maisemakävely ja -soutu, joihin kumpaankin tuli mukavasti osallistujia. Helteinen heinäkuun päivä jäi ainakin minulle mukavana muistona mieleen. Kiitos vielä kaikille osallistujille!

Liisa Horppila-Jämsä

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 8/elokuu 2003.]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke