www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura
Korpilahti-päivän kotiseutujuhla koulupuistossa

Sunnuntaina 13.7.2003 käynnistyneiden asumismessujen avajaispäivänä vietettiin myös Korpilahti-päivää. Tänä vuonna kotiseutujuhlaa kokoonnuttiin viettämään Putkilahden koulupuistoon.

Tilaisuus alkoi vapaamuotoisesti Korpilahden kunnan tarjoamalla juhla-aterialla. Monet juhlavieraat ennättivät aterian lomassa tutustua myös taidenäyttelyiden tarjontaan; sinisellä koululla ihastutti Kirsti ja Saara Koskisen näyttely Maaseutu muistoissa ja uudella koululla Helmer Selinin Päijänne-tunnelmia.

Aterian jälkeen alkoi kotiseutujuhlan ohjelmallinen osuus, jonka juonsivat Anne-Maria Perttula ja Pekka Suomäki.

Putkilahdesta syntyisin oleva, sittemmin helsinkiläistynyt Risto Perttula piti juhlapuheen, jossa hän oman elämänkokemuksensa pohjalta pohti muun muassa kotiseudun merkitystä ihmiselle, sitä miten kotiseutua voi muualta käsin kehittää sekä miten ja mihin suuntaan Korpilahtea ja sen kyliä tulisi kehittää.

Puhetta seurasi Kirsti Koskisen lausuma Putkilahti-henkinen runo, jonka hän oli itse kirjoittanut.

Juhlapäivän musiikillisesta annista vastasi 3 tytön kokoonpanossa musisoinut kansanmusiikkiyhtye Leghorn. Erityisesti tyttöjen esittämä polkkapotpuri sai yhden jos toisenkin jalan yleisössä polkemaan tahtia.

Lopuksi vuorossa oli kahvitus, jonka jälkeen useat vieraista siirtyivät Voitto Salmelan "Tämän kerran"-näyttelyn avajaisiin nuorisoseurantalolle.

Kaunis ja aurinkoinen sää helli juhlavieraita, joita tilaisuudessa oli reilu 100. "Kaunis ilma, niin kuin Putkilahdessa on aina, kun pitää olla", totesi Pekka Suomäki.

S.S.

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 8/elokuu 2003.]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke