www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura
Syksyn väriläiskeessä

Syyskuu on alkanut lämpimästi, toki ensimmäiset pakkaset on jo koettu. Pakkaslukemat Putkilahdessa tosin olivat vielä sen verran alhaiset, että ihana sienisato on säilynyt pahemmilta vaurioilta. Syksy on tarjonnut todella runsaan ja laadukkaan sienisadon. Muutoin satonäkymät ovat keskinkertaiset. Mustikoita vieläkin poimitaan ja puolukka alkaa punoittaa siihen malliin, että keräämistä voi jo harkita.

Tämä kesä ja alkusyksy ovat olleet sangen kiireisiä monelle meistä kyläaktiiveista ja totuuden nimessä ainakin itse odotan lumien tuloa ja siltä osin rauhoittumista. Kylähankkeet ovat olleet voimallisesti esillä koko kesän ja syksyn myöten tilanne osittain rauhoittuu. Maisemanhoitoon liittyvät asiat ovat jouluun saakka esillä, lähinnä meitä kaikkia koskettaa lokakuun kyläilta. Kylän oma metsuri raivaa maisemanäkymiä vielä parin kuukauden ajan ja kyllä kelpaa taas katsella kylää hyvän työn jäljiltä. Koulupuistohanke odottaa edelleen rahoituspäätöksiä TE-keskuksesta. Omaa osuutta rahoitukseen toki keräämme koko ajan erilaisilla tempauksilla. Tavoitteemme on, että koulupuiston päärakennus saisi uuden katon ensi kesänä ja se on taloudellisesti todella haasteellinen tehtävä. Metsätöihin ryhtyviä isäntiä pyydän kauniisti mukaan talkooseen puutavaralahjoituksilla, sillä aluskatteeksi peltien alle tarvitaan melkoinen määrä puutavaraa.

Kunnassa syksyn väriläiskä on kunnanjohtajan valinta. Hakijoita virkaan oli kaikkiaan kahdeksantoista ja iso osa todella tiedollisesti ja taidollisesti kyvykkäitä henkilöitä. Kylän kannalta itse pidän eräänä arvona valinnassa sitä, miten kokonaisvaltaisesti henkilö ajattelee kunnan kehityksestä ja ovatko kyläasiat tärkeitä. Kunnanjohtajan valinta on aina poliittinen valinta myös, joten siltä osin on värikkyyttä näytelmässä mukana.

Syksyn väriloisto on edessä luonnossa. Nauttikaamme jäljellä olevista lämpöisistä syysilmoista. Syksyn aktiviteetit odottavat myös; mm. kansalaisopiston kurssit ja kerhot. Muuttolinnuille sanomme hyvästit ja osittain myös teille, hyvät vapaa-ajanasukkaat. Tervetuloa seuraavana suvena!

Putkilahdessa 6.9.2003
Anne-Maria Perttula

[Putkilahden kylälehden 9/syyskuu 2003 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke