www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura
Kaamoksen keskeltä

Syksyn pimein aika on käsillä ja minä sen keskellä. Huomaan iän lisääntyneen, kun ei enää millään tahdo nähdä pimeyden keskellä edes kunnon valoilla. Mielialakin on enemmän laskujohteista kuin nousujohteista tämän pimeyden keskellä. Hetkellinen lumimaisema muutama viikko sitten oli todella mukava näky myös iltaisin, mutta nyt ei tätä harmautta ja tihkusadetta tahdo millään jaksaa katsella. Onneksi on kuitenkin joulu jo suhteellisen lähellä, sillä ennen joulua yleensä unohtaa koko pimeyden ja valmistautuu joulun viettoon täysin rinnoin.

Olen monesti ennenkin muistuttanut hyvät kanssakulkijat siellä tien päällä, että heijastimet heilumaan ja valoja mukaan. Tänäkin syksynä olen joutunut läheltä piti tilanteeseen, kun nuori tiellä kulkija liikkui tummissa vaatteissa pimeyden keskellä ilman minkäänlaista heijastavaa pintaa. Lahjavinkki kaikille: kunnon lamppu tai heijastin pakettiin.

Putkilahti on hiljentynyt syksyn alkaessa. Maisemanhoitotyöt kylällä vielä jatkuvat ja maisemasuunnitteluprojekti työstää edelleen Liisa Horppila-Jämsän toimesta loppuraporttia sekä mahdollista esitystä maisemahoitosuunnitelmaksi ministeriölle. Asiasta pidetään viimeinen kyläkokous 30.11. kyläseuran syyskokouksen yhteydessä. Tähän tilaisuuteen kutsutaan kaikkia maanomistajia kertomaan näkökantojaan asian suhteen ja asiasta on lähetetty heille henkilökohtaiset kutsut sekä tiedotteet. Tilaisuus on jatkon kannalta hyvin merkittävä, joten toivon mukaan mahdollisimman moni pääsee mukaan.

Joulukuun alussa vietetään vilkkainta pikkujouluaikaa. Putkilahden lasten osalta joulun avaus tapahtuu itsenäisyyspäivänä Kuhaniemen pihapiirissä. Kylän kaikkia lapsia kutsutaan mukaan joulun avaukseen.

Jotta emme vallan länääntyisi kaamoksen keskellä, tehkäämme kyläretki naapuriin tai matka elokuviin, teatteriin jne. Nyt on aika reväistä itsensä liikkeelle pikku pakolla, ellei se muutoin luontaisesti onnistu. Kylällä on tapahtumia ennen joulua ja tiedotteet on luettavissa ilmoitustauluilta.

Putkilahti 5.11.2003
Anne-Maria Perttula

[Putkilahden kylälehden 11/marraskuu 2003 pääkirjoitus.]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke