www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura
Paloturvallisuus tavaksi

Muksuklubi järjesti 15.10. paloturvallisuusillan Koulupuistossa ja kerhon vieraana olivat palopäällikkö Seppo Hormalainen ja kalustonhoitaja Pentti Rantanen paloauton kera. Illan tarkoitus oli antaa informaatiota paloturvallisuusasioissa, harjoittaa sammutuspeitteen käyttöä sekä tehdä palokalustoa tutuksi. Kyläläisille tarjottiin mahdollisuus tarkistuttaa jauhesammuttimensa ja saada voimassaolomerkinnät ajan tasalle. Väkeä kävikin kiitettäväsi sammuttimien tarkistuksessa. Olennaisin viesti sammuttimien osalta oli, että se on tarkistettava kahden vuoden välein, jotta siitä saa korvauksen mahdollisen palon sattuessa. Vanhemmilla tarkistusmerkinnöillä varustetut sammuttimet pitää viedä alan liikkeisiin tarkistettavaksi ja uudelleen täytettäväksi. Monesti tämä operaatio voi tulla kalliimmaksi kuin uuden sammuttimen hankinta. Sammuttimien tarkistuksesta palokunta ottaa pienen maksun, joka tulee käydä kunnan toimistolla suorittamassa. Palolaitoksella on myynnissä edulliseen hintaan paloturvallisuusvälineistöä, jolle myös oli illan aikana kysyntää.

Seppo Hormalainen esitteli videon avulla kotipalon syttymistä ja sammuttamista. Näin kynttilöiden ja ulkotulien sesonkikauden alkaessa, Seppo korosti palonkestävien alustojen varaamista kynttilöille sekä varoitteli sellaisista kynttilöistä, jotka on valettu lasiastioihin ja astian suu kapenee. Kynttilä voi helposti räjäyttää lasin rikki ja levittää nopeasti palon. Kynttilöitä ei saa koskaan jättää yksin palamaan. Ulkotulia ei myöskään ole syytä jättää palaville alustoille ulkona tai liian lähelle seinää. Televisiot on syytä pitää avoimissa tiloissa eikä kirjahyllyissä umpitiloissa. Televisio on syytä aika ajoin imuroida pölypalon torjumiseksi. Sammutuspeite on joka kodin ehdoton paloturvallisuusväline. Jauhesammutin on myös hyvä olla olemassa, mutta parhaana palopäällikkö piti edelleen vesitäytteistä pumppuruiskua ensisammutustehtävissä. Illan päätteeksi paikalle kokoontunut yleisö sai yhdessä kerholaisten kanssa kokeilla sammutuspeitteen käyttöä sekä tutustua paloauton välineistöön.

Muksuklubin järjestämässä paloturvallisuusillassa oli mahdollisuus tutustua oikeaan paloautoon ja harjoitella sammutuspeitteen käyttöä.

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 11/marraskuu 2003.]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke