www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura
Kierros Aholan kotieläintilalla

Kylä kelpaa-asumismessujen yhteydessä messuvierailla oli 15.7.2003 mahdollisuus tutustua maaseudun eri yrityksiin "avoimet ovet"-pohjalta. Suosittu kohde erityisesti pikkuväen keskuudessa oli Putkilahdessa sijaitseva Aholan kotieläintila .

"Olemme halunneet pitää pihapiirissä perinteisen maatilan eläimet", kertoo Martti Nurminen, joka on isännöinyt tilaa yhdessä vaimonsa Paulan kanssa vuodesta -79. Martin opastaman kierroksen aikana kävijä näkee monen monta eläintä.

Heti pihaan saavuttaessa tulijaa tervehtivät suomenpystykorvat. Seuraavaksi katsastetaan lampaat ja karitsat, jotka herättävät ihastusta. Lampaiden luona viriää keskustelua niiden suorittamasta maisemanhoitotyöstä. Lampaat kuulema putsaavat kaiken paitsi nokkoset. Tilalla on myös lehmiä, kalkkunoita, kanoja, kissoja sekä 8 kappaletta sikoja.

Niilläkin, joilta tämä asumismessujen käyntikohde jäi väliin, on vielä mahdollisuus tutustua tilaan. Vaikka Aholan kotieläintila ei ole mikään yleinen turistikohde, käymään saa Martin mukaan tulla, kun vain soittaa.

S.S.

Aholan kotieläintilalla voi käydä tutustumassa perinteisen maatilan eläimiin. Kuvassa oikealla Ilpo Kaunisto, talon isäntä Martti Nurminen (selin).

Ilpo Kauniston pojantytär Heidi.

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 12/joulukuu 2003.]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke