www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura
Putkilahden seurakuntapiirin joulumyyjäiset

Putkilahden perinteiden joulumyyjäistapahtuma oli jälleen 7. joulukuuta 2003. Tapahtuma alkoi kahvin juonnilla jotta lähetys- ja diakoniamieli pääsivät virittäytymään ohjelman seurantaan. Tilaisuuteen oli saapunut kolmisenkymmentä henkeä.

Aloimme ohjelman alkuvirrellä "Avaja porttis ovesi", jonka jälkeen Kirsti Koskinen lausui tervehdyssanat ja alkurukouksen. Silja Ojanen soitti taidokkaasti pianoa. Aili ja Viimo Salo lauloivat yhdessä. Lähetyssihteeri Helena Hakala kertoi lähettien terveisiä lähetyskentiltä. Laulettiin yhdessä Hoosianna, joka soi Seija Hokkasen säestyksellä hyvin ponnekkaasti.

Tämän jälkeen pastori Heli Karjalainen puhui suutarin jouluvieraista. Suutari odotti pöytä katettuna. Kävi kolme vierasta. Hän tarjosi lämmintä keittoa. Mutta suutari odotti yhä. Huomenissa Mestari saapui. Kun suutari sanoi, minä odotin koko päivän, etkä sinä tullut. Mestari sanoi: "Kolme vierasta kävi. Minkä teet yhdelle minun pienimmistä veljistäni, sen Sinä teet minulle", hän vastasi.

Tämän jälkeen seurasi arvonta ja onnekkaita oli paljon. Alkoi huutokauppa. Pekka Salonen toimi ansiokkaasti meklarina. Myytävää oli tuotu pöytä täyteen ja yleisö oli lähetysmielellä. Joululimppu aloitettiin kolmella eurolla. Anjan kangaspuut olivat olleet edelleen toiminnassa, matto sai kohtuullisen hinnan ja sopivan paikan Pekan kamarissa.

Myytävät tuotteet löysivät nopeassa ajassa jokainen paikkansa ja kaikilla oli tyytyväinen mieli. Illan tuotto oli 359,50 euroa. Sydämelliset kiitokset kaikille ohjelman suorittajille, lahjoittajille, huutajille ja avustajille, jotka jokainen osaltaan olivat tehneet parhaansa tilaisuuden onnistumiseksi.

Kirsti M. Koskinen

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 1/tammikuu 2004.]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke