www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura
Terveisiä Vespuolen päiväkerhosta

Käsipäivää ovella silmiin katsoen, reput paikoilleen, ja siitä se sitten alkaa. Päiväkerho.

Joka tiistai-aamupäivä, vuoroviikoin Mutasen leirikeskuksessa ja Putkilahden Osuuspankin alakerrassa kokoontuu kolmesta viiteen vuotiaiden vespuolisten joukko.

Monille heistä kuuluu olevan suorastaan viikon kohokohta, vai lienevätkö vaan kohteliaita kerhotädille. Vain kaksi tuntia aikaa, mutta tekemistä ja puhumista niin paljon!

Yhdeksän lasta yleensä paikalla, välillä myös pieni "kerhoharjoittelija". Joel jonon jatkona. Ilosta hypähtelevä Aurora, ronski isäntämies Samuli, tuikkivasilmäinen Severi, taitava ja taiteellinen Kare, hymyhurmaaja Joonas, harkitsevainen ja järkevä Juuso, helisevä-ääninen Heidi, vauhdikas leikkikoordinaattori Janette sekä tilanteet hallintaan ottava tomera Jutta hurmaavat minut joka kerta innokkuudellaan. On mukavaa tulla kassit täynnä leikkejä ja lauluja, kun lapset innosta täristen kysyvät: "Mitäs me tällä kerralla tehdään?"

Nauru raikaa, laulu soi, mutta tarvittaessa osataan myös istua ihan hiljaa lähekkäin vaikkapa kynttilän valoa ihaillen tai hiljaista musiikkia kuunnellen. Lapset muistavat hyvin näkemänsä. Siksi kerhoalttarilla on usein muutakin päivän aiheeseen liittyvää kaunista katseltavaa kuin perinteiset alttariesineet. "Muistatko, Paula, silloin kun tässä oli se kultainen juttu?" "Viime kerralla sulla oli ne nuket!" Syksyn aikana teemana oli Koti - kasvun paikka. Juttelimme kotiin liittyvistä ihmisistä, tunteista ja tunnelmista. Valmistimme kotikortit vähän niin kuin joululahjaksi kotiväelle.

Keväällä on tarkoitus alkaa vähä vähältä koota lapsille omia rukoushelmiä. Niitä voi verrata läheisten ihmisten valokuviin, joita pidämme lompakossa tai työpöydällä muistuttamassa siitä, että nämä ihmiset ovat meille rakkaita ja tärkeitä. Samalla tavalla rukousnauha muistuttaa meitä Jumalan rakkaudesta. Keväällä lapset saavat sitten rukoushelmet kotiin.

Siunattua vuotta 2004 teille kaikille!

Srk:n lastenohjaaja
Paula Paananen

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 1/tammikuu 2004.]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke