www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura
Kesää kohti mennään

Kesäaika on käännetty kelloihin ja kevätillat tuntuvat ruhtinaallisen pitkiltä. Yöpakkaset tosin hieman hillitsevät kevääseen hurahtamista, mutta yhä laajenevat pälvet saavat kummasti ajatukset kohti kesää. Keväthanget ovat parhaimmillaan hiihto- ja pilkkireissuja varten. Pääsiäisenä jäät vielä kantavat, kun ei ihan virtapaikkoihin erehdy.

Putkilahti valmistautuu jo tulevaan kesäkauteen. Kevättöitä varten kunnostetaan koneita, polttopuut on haettu metsästä, siemenet varattu kylvöjä varten ja suunnitelmat kesään valmiina. Tuleva kesä on investointien aikaa kyläseurassa.

  • Koulupuisto saa uuden peltikaton.
  • Nuorisoseura on oman urakkansa investoinnin osalta vienyt päätökseen ja Seuralassa päästiin viettämään kunnostetun talon tupaantuliaisia maaliskuun puolivälissä. Talon kunnostuksen eräs innoittaja oli seuran 100-vuotisjuhla, jota vietetään kesän alussa.
  • Maamiesseura ryhtyy kuivurin peruskunnostukseen syksyllä heti korjuukauden jälkeen. Kuivurin uuni ja kuivauskennot uusitaan.
Hankkeista siis mittavimmat kylän ponnistukset ovat edellä mainitut rakennushankkeet.

Sen sijaan viime vuonna toteutettu maisemanhoitohanke päättyi tämän vuoden alussa ja sen loppuraportti julkaistaan huhtikuun puolivälissä. Hankkeen ohjausryhmä löi lopullisen niitin hankkeen kirstuun helmikuulla, jolloin ohjausryhmä päätti ettei hanketta enää jatketa. Näin ollen luonnonsuojelulain mukaisen maisema-alueen muodostamista koskevaa hakemusta ei myöskään toteuteta. Maisemanhoidon osalta tällä erää ei suurempia projekteja ole tiedossa ellei sitten vesiväylän ruoppauksen osalta päästä toimiin tämän vuoden puolella.

Putkilahden kyläseuran kokouksessa vieraillut kunnanjohtaja Anssi Nykänen kertoi kokousväelle kunnan heikosta rahatilanteesta sekä koulukeskuksen remonttitarpeista. Kyläseura on tarjonnut Koulupuisto-kiinteistöä koululaisten käyttöön, mutta pulmalliseksi asian tekee kuljetukset kirkolta kylällemme. Kunnan talouden kuntoon saattaminen edellyttää ponnisteluja kaikilla tasoilla tulovirtojen kasvattamiseksi kuntaan sekä menovirtojen pienentämiseksi.

Kunta kaipaa veronmaksajia ja me voimme omalta osaltamme tarjota tonttimaata kylältä rakentajille. Kyläseuralta on kyselty asumiskuntoisia omakotitaloja, maatilaa, mummon mökkiä ja vapaata tonttimaata rakentamiseen. Tulijoita olisi, mutta ainakaan minulla ei ole ollut tarjota mitään kysyjille. Miettikääpä jälleen Te, hyvät kyläläiset, joilla on tyhjillään taloja ja maatiloja, olisitteko valmis sen myymään tai vuokraamaan maksukykyisille uusille asukkaille!

Toivotan kaikille kylälehden lukijoille rauhallista pääsiäisen aikaa ja alkanutta kevätkautta !

Putkilahdessa 3.4.2004
Anne-Maria Perttula

[Putkilahden kylälehden 4/huhtikuu 2004 pääkirjoitus.]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke