www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura
Koulupuiston ympäristötalkoot

Koulupuiston kiinteistön kunnossapitoon kerääntyi talkooporukka syyskuisena perjantaina iltapäivällä Osa meistä keskittyi ison koulun sisäsiivoukseen, toiset katkoivat sitkeitä koivunjurrikoita ja me muut touhusimme saunan edustan laitossa. Ohjelmassa oli kiveyksen asentaminen ja näkösuoja-aidan rakentaminen sekä suojaistutusten istuttaminen tien puolelle saunaa. Varakkaanoloisen, ristipäähakatun punagraniitti-kiveyksen lahjoitti Polar Granit oy käytä kiveä jo eläessäsi! ja seulanpääkiveä haettiin kauempaakin, aivan kuin Suomesta jo olisivat pyöreän mukulaiset kivet vähissä. Kiveyksen alla oli sopiva sorakerros ja routaeriste rakennustyön jäljiltä: kivilaatat asensimme noin 5 cm hiekkakerrokseen, jonka senkin saimme aivan vierestä.

Lopputulos oli mielestämme onnistunut : muutaman päivän päästä maalasivat Pekka ja Sini maitomaalilla aitarakenteen saunan sävyihin sopivaksi. Maali kuluu hiljakseen pois, joten älkööt kukaan menkö nojailemaan valkoisessa paidassa. Sormivaleangervon tai töyhtöangervon istutus näkösuojan kulmaan kuuluu tämän kevään vihertöihin. Syksyllä katsomme, kuinka JP-taimet -taimitarhan lahjoittamat koristearoniat ja siirretyt idänvirpiangervot ovat lähteneet kasvuun. Leikkaamalla voi lisätä pensaan kasvuintoa ja versojen määrää.

Koulupuiston saunaa käyttävät kesäaikaan usein sankat leirikoululaisten tai talkoolaisten porukat, joten jäähdyttelyaluekin saa olla kovaa käyttöä kestävä. Samalla kiveys ja puutasot vähentävät tarpeetonta hiekan kulkeutumista saunatiloihin. Istutukset antavat näkösuojaa tielle päin, kunhan lähtevät kasvamaan ja tuuheutuvat.

Koulupuiston piha-alueella riittää vielä pitkään ympäristötöitä. Työt on nyt saatu mukavasti alkuun saunan nurkalta. Muun piha-alueen kunnostus jatkuu jo lähitulevaisuudessa.

Homma jatkuu myöhemmin koko piha-alueen parantamiseksi, tervetuloa mukaan!

Timo Suominen

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 5/toukokuu 2004.]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke