www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura
Koleaa kesän alkua

Toukokuu on vaihtumassa kesäkuuhun koleassa vetisessä säässä. Alkukuun "pikkukesä" ei kantanut kovin kauas ja nyt odotellaankin uutta lämmintä. Hallayöt ovat tehneet tuhojaan marjasadon osalta, mutta kaikki ei ole vielä menetetty. Jäädään odottelemaan.

Putkilahden nuorisoseura juhli 100-vuotistaivaltaan komeasti 29.5. Seura on Keski-Suomen vanhimpia nuorisoseuroja ja Seuralakin saatiin juhlakuntoon ennen H-hetkeä. Lämpimät onnittelut Nuorisoseuran aktiiveille nuorisoseura-aatteen ylläpidosta kylällämme. Menestystä myös seuraavaan 100-vuotiskauteen.

Putkilahden Kyläseuran kesä käynnistyy Jazz-tapahtumalla 12.6. Koulupuistoon kokoontuu jälleen merkittävä jazz-muusikkojen ryhmä antamaan näytettään taidoistaan. Tapahtuman formaatti pysyy entisten vuosien tapaan ilmaiskonserttina, mutta varoja kartutetaan vapaaehtoisin rahapanoksin, arpajaisin ja puffetin myyntituloilla. Kyläkirjaa on saatavan ja lisäksi myynnissä on jonkin verran koulun ullakolta kaivettua kesälukemistoa.

Seuraavana viikonloppuna pidetään Koulupuistossa huutokauppa, jossa on myynnissä vanhaa käytöstä poistettua kouluirtaimistoa ja kirjallisuutta.

Heinäkuun alkupuolelle sijoittuu Palvipäivät ja Korpilahti-päivä. Putkilahdella on kunnia saada järjestää J.L.Runebergin 200-vuotissyntymäjuhlan kunniaksi 11.7. tapahtuma Koulupuistoon "Runon ja laulun merkeissä". Yhteislauluiltaan on rakennettu ohjelmistoa Runebergin ja Martti Korpilahden ympärille. Lauluillan solistiksi ja laulattajaksi ovat lupautuneet Taisto Polvi säestäjänään Päivi Hakanen. Lisäksi illassa kuullaan myös runoja.

Heinäkuun lopulla puhutaan sitten jäteasioista. Tavoitteena on järjestää kattava jätehuollon säädöksiä koskeva infotilaisuus, jossa myös jätevesiasiat ovat esillä. Asiasta tarkemmin heinäkuun lehdessä.

Kyläseuran energiaa ja resursseja vie tällä hetkellä Koulupuiston kunnostamishanke. Hankkeen rahoittamiseksi on julkaistu osakekirja, johon on saatu myyntilupa. Osakekirjan hinta on viisikymmentä euroa ja sitä voi ostaa Marja Riikoselta, Valto Koskiselta ja allekirjoittaneelta. Osakekirjoja on rajallinen määrä joten kannattaa toimia ripeästi ja merkitä oma osake. Koulupuisto on saanut jo uuden katon ja työ jatkuu ulkoseinien kunnostamisena. Astiasto on myös hankinnan alla ja kyseinen 100 hengen astiasto tulee vuokrakäyttöön kylälle.

Vipinää kylällä siis riittää ja osan elämän syklisyydestä tuo tullessaan mökkiläisten runsaslukuinen joukkue. Tervetuloa Putkilahden kesään!

Putkilahdessa 31.5.2004
Anne-Maria Perttula

[Putkilahden kylälehden 6/kesäkuu 2004 pääkirjoitus.]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke