www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura
Heinäpoutia odotellessa

Kesäkuun sateet ovat jo monin paikoin hankaloittaneet viljelijöiden toimintoja pelloilla. Nyt odotellaan poutaa, jotta päästään kunnon heinäntekoon. Lomaansa viettäneet ovat myös katselleet ahkerasti sääkarttoja ja monesti pettymyksen huokaus on päässyt ilmoille. Rantalomailua sää ei ole kovin suosinut, joskaan ei ihan tyystin ole oltu vailla ihania kesäpäiviä ja tuoksurikkaita lämpimiä kesäiltoja. Juhannusaatto erityisesti oli mitä mainioin sään puolesta. Jos ei itikat haitanneet... .

Heinäkuu on kyläkunnan vilkasliikenteisin aika. Raitilla kulkee paljon väkeä ja kaupassa ei tunne puoliakaan. Tuulahdukset maailmalta ovat keskuudessamme ja niiden tuulahdusten kautta on hyvä peilata kylän oloja muualla asuvien näkemyksiin. Toisaalta lieveilmiönä on toki havaittavissa ”maailman omistajan” elkeitä myös, sillä jokamiesoikeudet eivät ole kaikille kylällä liikkujille itsestään selviä, mitä ne pitävät sisällään ja mitä eivät. Myöskään meluhaitoilta emme voi välttyä rannoilla asuessa, sillä vesi kantaa ääntä huomattava pitkällekin kesäiltoina. Rinnakkaiselon sopuisana pitämiseksi, kannattaa aina tutustua naapuriin ja käydä keskustelua yli raja-aitojen, jotta ongelmakohdatkin ratkeaisivat rauhanomaisesti.

Jäteasiat nostetaan esiin heinäkuun lopulla tietoisesti sen vuoksi, että myös kesämökkiläisillä olisi mahdollista tulla kuulemaan kunnan tilanne jätehuollon osalta. Virran puodin pihapiirissä sijaitseva kunnan jätepiste on ollut melkoinen kaatopaikka tänäkin kesänä. Lajittelusta ei ole välillä tietoakaan ja tavaraa mätetään kasaan sekalaiseksi myttykasaksi. Selkeää välinpitämättömyyttä havaittavissa. Mitä tapahtuu, kun jätekeräily kunnan jätepisteessä loppuu? Kauhulla ajattelen tuota tilannetta.

Olkaamme aktiivisia ja rakentakaamme kestävän kehityksen kylää jätehuollon asioissa. Tulkaa kuulolle ja keskustelemaan 30.7. koululle asiasta.

Heinäkuu on lomakuukausi useimmille suomalaisille. Toivottavasti ilmojen haltija antaa auringon hieman useammin pilkistää ja mansikoiden kypsyä ilman hometta.

Nautinnollista kesää!

Putkilahdessa 4.7.2004
Anne-Maria Perttula

[Putkilahden kylälehden 7/heinäkuu 2004 pääkirjoitus.]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke