www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura
Koulupuistossa on ahkeroitu

Kesäkuun aikana on Koulupuistossa ahkeroitu ulkovuorauksen kimpussa. Kiinteistön katto valmistui sopivasti jo ennen jazz-tapahtumaa ja sen jälkeen kyläseuran palkkalistoilla ahersi viisi kylän nuorta kahden viikon ajan putsaamassa vanhaa maalipintaa ja maalaamassa uutta maalia seiniin. Seinien kunnostukseen on mahdollista osallistua myös jatkossakin keskiviikko-iltaisin pidettävien talkooiltojen puitteissa. Tavoite on että heinäkuun loppuun mennessä kiinteistö on saanut uuden maalipinnan ympärilleen.

Koulurakennuksen ulkomaalaus oli jo osittain irronnut ja mennyt tuulien mukana. Nyt on tämäkin epäkohta korjattu. Kuvissa maalaustöissä ahertavat paikkakunnan omat nuoret: Janne ja Ailu ...

... sekä Marja, Johanna ja Veera.

Investointihankkeen tärkein osio on siis saatu vauhdikkaasti liikkeelle ja seuraavaksi keskitytään sitten sisäosien korjaamiseen (lämmitysjärjestelmän peruskorjaamista ja kalusteiden hankintaa). Pihatöitä tehdään syksyn aikana myös jonkin verran, mutta pääpaino pihatöille jäänee ensi kesään.

Toiminnallisen kehittämisen osalta on laadittu erilaisia toimintapaketteja ja palveluja on koottu yhteen, jotta saadaan aikaiseksi myytäviä "tuotepaketteja". Tavoite on, että Koulupuiston markkinointia varten on olemassa kokonaisuuksia, joista voi valita matkailija ja koululla vierailija itselleen sopivan annoksen Putkilahden antia.

Koulupuiston kunnostaminen ja toimintojen kehittäminen on ennen kaikkea vaatinut tekijöiltä paljon aikaa. Huomattavaa on, että valtaisa määrä vapaaehtoista talkootyötä on jo koossa ja sitä kautta myös hankkeen omarahoitusosuus karttuu kokoon.

Koulupuisto on koko kylän yhteinen toimitalo ja toivottavaa olisi, että mahdollisimman moni tulisi mukaan kiinteistön kunnostushankkeeseen sekä toimintojen ideointiin. Ottakaa yhteyttä ja kertokaa kommentteja hankkeen osalta!

Vuokra-astiasto valmiina palvelukseen
Koulupuistoon on hankittu sadalle hengelle riittävä ruoka- ja kahviastiasto, joka on kaikkien kyläläisten vuokrattavissa juhliin ja muihin kekkereihin. Astiastolle ei ole vielä kunnollisia kuljetuslaatikoita, mutta nekin on hankinnan alla. Astiaston hankintaan kyläseura käytti saamansa Pynnösen Saaran adressirahaston varat.

Varainhankintaa
Alkukesän aikana on varainhankintaa suoritettu kesätapahtumien yhteydessä mm. arpajaisilla, osakekirjan myynnillä sekä Koulupuiston irtaimiston huutokaupalla. Huutokaupassa on yllättävän runsas osanottajajoukko ja tavara vaihtoi omistajaa rivakasti. Huutokaupan tuotto oli n. 1800 euroa. Koulupuiston osakekirjoja on edelleen jonkin verran jäljellä, joskin ilolla on todettava, että kauppa osakkeiden osalta on käynyt yllättävän vilkkaasti. Osakekirjoja voi tiedustella kyläseuran taloudenhoitajalta Marja Riikoselta.

Anne-Maria Perttula
hankevastaava

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 7/heinäkuu 2004.]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke