www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura
Koulupuiston kehittäminen jatkuu

Putkilahden kyläseuran mittavin hanke, Koulupuiston kehittäminen, jatkuu edelleen huolimatta siitä, että hankkeen toimenpiteistä ovat näkyvimmät osiot loppusuoralla. Hanke alkoi vuodenvaihteen jälkeen poiketen alkuperäisestä suunnitelmasta, jonka mukaan olisimme jo viime vuoden puolella saaneet osan hankkeeseen suunnitelluista toimenpiteistä tehtyä. Syynä noin vuoden viiveeseen oli rahoituspäätöksen viivästyminen vajaalla vuodella. Hankeaikataulu on vuoden 2005 loppuun, joten suunnitellun kolmen vuoden toimenpiteet puristetaan nyt kahteen vuoteen. Hanke on hyvässä vauhdissa.

Tämän vuoden aikaansaannokset siis näkyvät: katto on uusittu ja ulkovuoraus on saanut uuden maalin. Nyt siirrytään sisätiloihin: lämmitysjärjestelmän peruskorjaamista ja uusimista, kalusteiden hankintaa ja kiinteistön "myyntiä" eri käyttötarkoituksia varten. Kehittämisosioon kuuluu olennaisena osana kiinteistön käytön lisäämiseen tähtäävät toimenpiteet ja tunnettavuuden lisääminen. Toivottavaa olisi, että saisimme joka viikolle jotakin maksullista toimintaa koulun tiloihin ylläpitokustannuksia kattamaan. Kyläseura on tehnyt yleisessä kokouksessaan päätöksen, että koulu on kaikkien Putkilahtelaisten seurojen vapaassa käytössä maksutta.

Tulemme hankkimaan koululle tietokoneen ja arkistointia varten lukolliset kaapit, jotta seurat voisivat säilyttää mahdollisesti asiakirjojaan koulun tiloissa ja kokousteknisesti voisi kokouksen kuluessa tehdä myös pöytäkirjat valmiiksi samalla, kun kokousta pidetään. Tilojen varaus tapahtuu joko Riikosen Marjan tai Taavitsaisen Heljän kautta.

Hankkeen eräs osio on piha-alueen kunnostaminen ja toiminnallisuuden lisääminen. Nämä työt on aloitettu siltä osin, että saunan edusta on jo jonkin verran saanut näkösuojaa itselleen sekä jätekatos rakentuu navetan ja aitan välimaastoon. Jätekatos tulee ainoastaan kiinteistön omaan käyttöön, joten ulkopuolisille ei ole tarjota jätehuoltopalveluja. Pihan kunnostamistyöt jäävät ensi kesään istutusten ja maansiirtotöiden osalta.

Nyt aikaansaadut toimenpiteet ovat mahdollistuneet kyläseuran vakaan taloudenhoidon ja erityisen ahkerien talkoolaisten toimesta. Kyläseura sai välirahoituksena kunnalta lainaksi 27 000 euroa, joka mahdollisti mm. kattoremontin rivakan aloituksen. TE-keskukselta on nyt haettu ensimmäinen rahoituserä (31000 euroa) ajalta 1.1.-30.6. Tavoite on maksaa kunnan lainaa saadusta avustuserästä mahdollisimman paljon pois ja jatkaa sitten omarahoitteisesti hankkeen mukaisia hankintoja. TE-keskuksen kokonaisavustushan oli kaikkiaan noin 48 000 euroa.

Talkootyötunteja tilityskaudelta kirjattiin kaikkiaan vajaa viisisataa tuntia eikä toki kaikki työtunnit olleet vielä edes laskuissa mukana. Erityiskiitos jo tässä vaiheessa on annettava talomaalauksen talkoilla urakoinneille Pekka Huuskoselle, Juhani Paavolalle, Timo Suomiselle, Uolevi Turuselle ja Heljä Taavitsaiselle. Mukana on maalauksessa ollut toki muitakin, joille myös kiitos.

Hankkeessa voi olla mukana myös taloudellisessa mielessä ostamalla Koulupuiston osakekirjan, joita on myynnissä Virran puodissa sekä Marja Riikosella.

Putkilahden koulupuiston tavoitteena on palvella meitä kaikkia kyläläisiä, joten kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa myös niihin hankintoihin, joita koulupuiston osalta tehdään. Ottakaa reilusti yhteyttä ja ideoikaa, mitä toimintanne osalta tarvittaisiin.

Anne-Maria Perttula
hankevastaava

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 9/syyskuu 2004.]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke