www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura
Lokakuussa valtaa kaamos

Edessä on vuoden pimein aika. Nämä alkusyksyn sateet ovat muuttaneet ehkä olon jo hieman aikaisessa vaiheessa kaamosajattelulle. Edessä on reilun kahden kuukauden matka jouluun, jonka jälkeen jo sitten katseet ja ajatukset ajautuvat valoa kohti. Syksyn väriloisto ruskan muodossa toki itseäni aina sykähdyttää nauttimaan Suomen luonnon monimuotoisuudesta. Syksy on luonnon kuolemista, mutta samalla siihen sisältyy lupaus uudesta elämästä.

Lokakuu on merkittävä kuukausi kunnalliselämää ajatellen tänä vuonna. Edessä ovat kunnallisvaalit, joissa kylämme ehdokkaina ovat Jukka Järviniemi (kokoomus), Orvokki Kakko (keskusta) ja Valto Koskinen (keskusta). Meillä on vaikuttamisen paikka. Tuleva valtuustokausi tulee olemaan raskaiden päätösten kausi. Kunnan talous on niin kuralla, ettei ole muita mahdollisuuksia kuin vetää palvelutasoa tiukemmalle ja rahavirtoja suunnata kaikin keinoin kuntaan päin. Yhteistoiminta ja yksimielisyys päätöksenteossa on nyt tarpeen. Uskon, että kaikilla kylän ehdokkailla on kykyä sekä halua muuttaa kuntalaivan kurssi kohti parempaa tulevaisuutta. Mutta jotta heillä olisi siihen mahdollisuus, on meidän muiden tehtävä antaa heille valtakirja. Kaikki joukolla äänestämään oman kylän ehdokkaita. Kunnassa ennakkoäänet voi antaa kunnanvirastolla 13.10 alkaen ja varsinaisena äänestyspäivänä 24.10. on Vespuolen äänestyspaikkana Mutasen leirikeskus Oittilassa.

Putkilahden kyläseurassa on myös tulossa muutoksia ensi vuotta silmällä pitäen. Oma osuuteni kyläseuran johdossa päättyy vuoden vaihteeseen sekä johtokunnassa että kylälehden päätoimittajana. Tiedän, että kylässä on paljon kyvykkäitä ja osaavia ihmisiä, joiden haltuun on hyvä luovuttaa vireän seuran ja lehden asiat. Teidän, hyvät ihmiset, pitäisi vaan ottaa yhteyttä ja ilmoittautua, jotta saisimme aikaan kokouksessa päätöksiä. Putkilahden kyläseura kokoontuu syyskokoukseen marraskuun ensimmäisenä sunnuntaina ja toivon, että saamme jatkajat sekä seuralle että lehdelle.

Putkilahdessa 6.10.2004
Anne-Maria Perttula

[Putkilahden kylälehden 10/lokakuu 2004 pääkirjoitus.]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke