www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura
Kesäaika on takana, pimeyttä edessä

Viime yönä kelloa siirrettiin talviaikaan ja ilta pimenikin niin aikaisin, ettei enää iltatoimia työpäivän jälkeen ulkona pääse tekemään kuin otsalampun avulla, jos silläkään. Syksy on ollut sangen leuto toistaiseksi, kun muistelin, että vuosi sitten olimme saaneet jo tässä vaiheessa muutaman kerran kunnon lumisateita. Talven enteet ovat toki ilmassa ja talvirenkaatkin auton alla.

Vuoden pimein aika on totta ja minun on jälleen pakko muistuttaa teillä liikkuvia jalankulkijoita heijastimen käytöstä. Lehdestä on luettu turhista kuolemista heijastimen puutteen vuoksi. Hankkikaa hyvät ihmiset heijastimet itsellenne ja etenkin lasten vaatteisiin. Ovat tarpeen niin kaupungissa kuin maillakin.

Kunnallisvaalit on käyty ja Putkilahdesta valtuustoon nousivat Jukka Järviniemi (Kokoomus) ja Orvokki Kakko (Keskusta). Onnea uusille valtuutetuille! Uskon heidän tarvitsevan meidän kaikkien tuen kunnallisten päätösten äärellä.

Korpilahden kunta on vakavien talousnäkymien keskellä. Kunnan käyttötalousmenot ovat tuloja huomattavasti suuremmat ja päälle painaa miltei yhdeksän miljoonan euron koulukeskuksen rakentaminen. Palvelurakennetta joudutaan romuttamaan ja veroja korottamaan. Toivon mukaan veronkorotustarve on tilapäinen ja rajoittuu investointivuosiin.

Kyläseura valmistautuu syyskokouksessa uusimaan johtokuntaansa ja lisäksi seuralle valitaan seuraavalle kaksivuotiskaudelle uusi puheenjohtaja. Toiminnallisesti tulossa on hieman hiljaisempi toimintavuoden 2005 suunnitelma. Koulupuiston osalta merkittävimmät hankkeet on saatu vietyä päätöksen kuluvan vuoden aikana ja siltä osin toimenpiteet ovat luonteeltaan pienempiä.

Kylälehteen haetaan uutta päätoimittajaa ja siitä riippuu, jatkuuko lehden toimittaminen vuoden 2005 aikana. Lehti tarvitsee työtä pelkäämättömän päätoimittajan, joka pitää huolen lehden ilmestymisestä kerran kuukaudessa. Kaikki asiasta vähänkään kiinnostuneet, ottakaapa yhteyttä!

Kaamoksesta huolimatta toimintarikasta syksyn jatkoa!

Putkilahdessa 31.10.2004
Anne-Maria Perttula

[Putkilahden kylälehden 11/marraskuu 2004 pääkirjoitus.]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke