www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura
Hiljennymme joulun viettoon

Vuoden pimein aika on käsillä, jouluvalot ovat jo syttyneet valaisemaan harmaita päiviämme ja onneksi saimme lunta, joka osaltaan muuttaa maisemaa. Joulu on hiljentymisen, perheen ja lasten aikaa. Joulupukille on lähtenyt jo useat toiveet ja tuntuupa niitä riittävän ainakin jokaisen tv:n mainosjakson jälkeen. Jouluun liittyy odotuksia myös aikuisilla ja luulenpa, että me aikuiset turhan harvoin vain sanomme ne ääneen, saati kirjoittaisimme joulupukille.

Kyläkunta on hiljentymässä näin joulun alla. Viimeiset kylätapahtumat vietetään myyjäisten ja lauluiltojen merkeissä. Koululaiset viettävät kuusijuhliaan jouluviikolla ja loma häämöttää paria päivää ennen aattoiltaa.

Vuodenvaihde tuo mukanaan uusia tuulia kylätoimintaan. Kyläseura on saanut uuden vireän puheenjohtajan, Timo Suomisen, johtamaan toimintoja kaksi seuraavaa vuotta. Olen itse vetänyt seuraa kaksi kautta, yhteensä neljä peräkkäistä vuotta. Jakso on ollut työläs, mutta toisaalta hyvin antoisakin aika. Voimia se on kuluttanut ja nyt on aika koota uutta voimaa ja haistella uusia tuulia. Jonkinlaisen tilinpäätöksen aika on käsillä ja toivottavaa olisi saada palautetta puheenjohtajuuskaudesta myös teiltä kyläläisiltä ja lehden lukijoilta. Palautteen kautta on mahdollisuus oppia ja asiat saavat myös uusia merkityksiä.

Omalta osaltani toivotan tulevalle puheenjohtajalle onnea ja menestystä tehtävässä. Muistutan kuitenkin kyläläisiä siitä, että puheenjohtaja on henkilö, joka toteuttaa kylässä vallitsevia tahtotiloja, eikä henkilö, joka touhuaa oman päänsä mukaan. Kylällä on mahdollisuus vaikuttaa kyläseuran kehittämiseen ja kehittymiseen niin halutessaan. Kritiikkiä toki pitää antaa myös, mutta kannustaminen ja ideointi on meidän kaikkien tehtävä.

Kylälehti on saamassa myös uuden päätoimittajan. Päätoimittajan valinta suoritetaan lehden painoon menon jälkeen, joten asia julkistetaan myöhemmin. Lehti siis ilmestyy ensi vuonnakin, ja tilausmaksulaput lähtevät tammikuussa postiin.

Lopuksi haluan kiittää kaikkia kyläläisiä ja yhteistyökumppaneita kuluneista vuosista niin kyläseuran puheenjohtajuuskaudelta kuin lehden päätoimittajuuskaudeltakin !

Oikein lämminhenkistä ja rauhallista joulua teille kaikille !

Anne-Maria Perttula

[Putkilahden kylälehden 12/joulukuu 2004 pääkirjoitus.]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke