www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura
Koulupuisto esittäytyi

Koulupuistossa vietettiin isänpäivänä 14.11. talon toimintamahdollisuuksien esittelypäivää ja samalla juhlittiin isiä. Heljä Taavitsainen oli rakentanut koulukiinteistöön näyttelyjä toiminnallisista mahdollisuuksia luontomatkailun ja hyvänolon palvelujen osalta.

Luontaishoitola Oranssin pirteät rouvat antoivat niin isille kuin äideillekin näytteen intialaisen päähieronnan vaikutuksista ja Lilja Rutanen toi tuulahduksen suon elinvoimasta ihmisen hyvinvoinnille. Rutasen turvesaunathan ovat jo tavaramerkki Leivonmäen Rutalahdessa.

Koulupuistossa tehdään yhteistyötä, ja yhdessä muiden palveluyrittäjien kanssa on mahdollista toteuttaa monipuolisia ohjelmapalveluja.

Lilja Rutanen esittelee turvesaunaa hoito- ja virkistäytymismuotona ...

... ja Luontaiskeskus Oranssi osuuskunnan esittelynurkkauksessa intialaista päähierontaa esitellään käytännössä. Asiakkaana Aulis Hakanen ja hoitajana Iiris Mikkonen.

Koulupuisto tarjoaa uusien kalusteiden ja astioiden osalta myös erinomaisen kokous- ja juhlatilan. Kyläseuran hankkimaa 100-hengen ruoka- ja kahviastiastoa voi vuokrata omiin juhliin osissa tai kokonaisuuksina.

Info-päivän aikana oli mahdollisuus vaikuttaa myös ensi kesänä toteutettavan pihasuunnitelman sisältöön. Pihasuunnitelman on laatinut maisema-arkkitehti Timo Suominen, joka loihti Pekka Huuskosen avustamana ranskalaiskeittiöstä tuotua, suussa sulavaa Ratatouille - kasvishöystöä lounaaksi loimulohen kanssa (loimuttajana Matti Ruth). Lounaan kruunasi makoisat täytekakkukahvit (leipureina Johanna Perttula ja Riitta Hakanen).

Päivän aikana vihittiin käyttöön koulun uusi jätepiste, joka on tarkoitettu ainoastaan Koulupuisto-kiinteistössä tuotettaville jätteille.

Koulupuiston aktiviteettihin tutustui reilut kuusikymmentä henkilöä, jotka saivat mukaansa toiminnoista julkaistun uuden esitteen. Esitettä on jaossa mm. Virran Puodilla ja kunnan virastolla koulun lisäksi.

Hanke koulukiinteistön ympärillä jatkuu vuoden 2005 aikana piha-alueen kunnostamisena sekä pieninä hankintoina koulun sisätiloihin. Hankerahoituksen osalta vuoden 2004 loppuun saakka on myynnissä Koulupuisto-osakekirjaa mm. Virran puodilla. Osakekirjoja saa myös Marja Riikoselta. Tonkkakeräys on käynnissä koulun eteisessä edelleen ja senkin tuotto suunnataan kiinteistön kunnostamiseen.

Hankkeen avulla on saatu monenlaista muutosta aikaan koulumiljöössä ja suuri kiitos kuuluu kaikille aktiiveille talkoolaisille ja puuhaihmisille.

Anne-Maria Perttula
hankevastaava

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 12/joulukuu 2004.]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke