www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura
Mutasen joulujuhla 16.12.2004

Vanhemman väen kerhon puitteissa vietetään joka vuosi Mutasen leirikeskuksessa joulujuhla. Seurakunta tarjoaa joulupuuron ja kahvit torttujen kera. Putkilahden kylällä on järjestynyt aina kyydit talkoilla, kiitos siitä. Diakonissa Kirsi Pakanen on koonnut ohjelman Putkilahden kerholaisten kanssa yhdessä.

Alkuun lauletaan kauneimpia joululauluja. Reino Koskinen luki jouluevankeliumin. Kirsi puhui Joulun merkityksestä. Joulukuvaelma oli Marian ja Josefin majapaikan etsinnästä. Jeesus-lapsen syntymäjuhla muistuttaa meille siitä valosta, jonka Jeesus-lapsi toi tullessaan. Oili Forsman lauloi Kirsin säestyksellä. Lauloimme vielä muutamia joululauluja.

Sitten seurasi joulukuusen haku metsänhoidollisten normien mukaan. Seurasi perheriita, joka päättyi sulaan sopuun ja lauluun ”Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella”. Seuraavaksi oli runonlausuntaa, kuusi eri taiteilijaa lausui saman runon eri mielentilan mukaan. Pukki oli tuonut vielä lahjat. Ohjelma sai yleisön virittäytymään makeaan nauruun ja liekö kahvi herkistänyt kielet iloiseen puheensorinaan. Yleisöä oli lähes neljäkymmentä henkeä.

Kirsti Koskinen

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 1/tammikuu 2005.]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke