www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura
Joulumyyjäiset Putkilahden osuuspankilla

Putkilahden osuuspankilla vietettiin perinteisiä joulumyyjäisiä 12.12. 2004, klo 13. Seurakunnalta ei tullut puhumaan ketään, kun monien yhteensattumien vuoksi piti tilaisuutta siirtää, aikataulut eivät sopineet. Seija Hokkasen säestämänä tilaisuus alkoi virrellä 27, jonka jälkeen alkurukouksen piti Aili Salo. Veisattiin virsi Hoosianna ja Reino Koskinen lausui Eino Leinon runon Raivaajakansa.

Viimo Salo lauloi: "Maa on niin kaunis" ja "Maan korvessa kulkevi lapsosen tie". Lähetysvirren jälkeen Kaisa Reina puhui tähdestä, joka hänelle antoi turvallisuuden. Putkilahdessa on pitkä perinne lähetystyötä, jonka toivoisi täällä edelleen jatkuvan. Uusia työntekijöitä tarvitaan.

Laulettiin lopuksi: ”Ylitse kaikkien rajojen, tuska ja murhe on yhteinen”, jonka jälkeen alkoi arvonta ja sen jälkeen huutokauppa. Myytävää oli tuotu jälleen pöytä kukkuroilleen, niin kuin aina ennenkin. Miten ne emännät ovatkaan jaksaneen leipoa ja paistaa niin monenlaisia leipiä, kakkuja ja jopa pikkuleipiäkin. Olipa myynnissä upea mattokin, käsintehty seinäkello ja ammattimiehen taidoilla tehtyjä varpaluutia.

Väkeä oli alle neljäkymmentä henkeä. Tuntui siltä, että riittääkö rahat kaikkiin myytäviin tuotteisiin, mutta uskomatonta, että ne nytkin riittivät, ja vieläpä hyvään hintaan. Tosin rahan laskijat lupasivat velkaakin, olihan pankki auki seuraavana päivänä. Illan tuotto oli 480 euroa. Koskaan ei Putkilahdessa ole jäänyt mitään myymättä, eikä nytkään. Kahvitkin juotiin alussa sekä lopussa Riitan leipomien maistuvien pullien sekä Anna-Liisa paistaman kakun kera.

Näin oli päästy taas vireästi vuoden loppuun ja odottelemaan uutta vuotta. Kiitokset kaikille mukana olijoille ohjelman suorittajille, lahjoittajille ja huutajille. Pienikin apu tässä työssä tuo lievitystä monenlaiseen pulmaan ja rahallinen apu auttaa nimikkolähettiemme työtä, siellä missä sitä kipeimmin tarvitaan. Näin toteutat Jeesuksen antamaa ohjetta: ”Minkä teet yhdelle minun pienemmistä veljistäni, sen sinä teet minulle”.

Kirsti Koskinen

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 1/tammikuu 2005.]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke